Мажоретките на СУ „Иван Вазов“ – финалисти в Първото държавно първенство по чирлидинг и мажоретни дисциплини, Пловдив 24 септември 2022г.

Когато човек види златната рибка, неминуемо си пожелава нещо. Е, ние си пожелахме да се представим достойно на Първото държавно първенство по   Чирлидинг и  мажоретни дисциплини, а  влязохме  в челната тройка… И се класирахме ВТОРИ.

До последния момент пътуването ни беше под въпрос не защото се съмнявахме в подготовката и уменията си, а по технически причини. Благодарение на господин Митев това наше участие се осъществи. Пристигнахме в Парк Хотел Пловдив буквално в последните минути преди да започне откриването на Първенството. Първото нещо, което видяхме, беше аквариум със златна рибка на рецепцията….. и нещата за нас започнаха да се случват.

Момичетата излязоха на подиума тичешком, минутки преди да ги обявят като участници. А състезанието е сериозно: грандиозната зала „Колодрума“, многобройни участници и хабилитирано многочислено жури. Вълнението за всички нас беше огромно.  За пръв път като мажоретен състав имахме възможността да бъдем част от нещо първо за България, но  като ученици и учители  в СУ „Иван Вазов“ ние сме новатори в много отношения.

Първенството премина в два дни. В първия се изявиха 44 отбора в 14 дивизии. Ние се съревновавахме в дивизия „Традиционни помпони“ със 7 отбора и миниформации. Непосредствено след това беше и едночасовото награждаване, което изцеди до краен предел силите на момичетата…., но си заслужаваше – ВТОРО МЯСТО в дивизията! Уморени, но горди от признанието и успеха се отправихме със своите медали към „златната рибка“ в хотела за заслужени отдих и вечеря.

На другия ден в зала „Колодрума“ нашият състав взе дейно участие в мастерския клас за работа с батони, който беше открит от господин Милко Кралски, председател на УС на федерацията. Момичетата се разделиха на групи според уменията, попиваха със завиден интерес и упоритост всичко, показано от менторите. Лично ни съдейства и госпожа Юлия Мумджиева – заместник – председател и PR, която даде ценни съвети на мажоретките и ни обеща, че с г-н Кралки ще дойдат в нашето училище в края на месец октомври. Часовете минаха толкова неусетно, че не ни се тръгваше. Направихме снимки и клипове, сприятелихме се  с другите участници и отново заредени и амбицирани напуснахме зала „Колодрума“.

 След кратка разходка и обяд в центъра на гр. Пловдив ние поехме обратния път към дома, за да споделим радостта и вълненията си от всичко преживяно със своите близки, съученици и преподаватели. Да се похвалим с медалите, които заслужено извоювахме. И да докажем отново, че „ние не сме най – добрите, но по – добри от нас няма“.

Вдигнахме високо летвата и предложенията ни за участия нe закъсняха. Само ние си знаем, че този успех се постига с упоритост, сговор, много хъс и безкрайни часове в залата. Но на почетната стълбичка всичко се забравя. Мислим си вече за новите предизвикателства, защото да си мажоретка в СУ „Иван Вазов“ е чест, гордост и отговорност.

Надя Тодорова

Back to top button