Малките футболисти на СУ „Иван Вазов“ вдигнаха купата за второ място на ежегодния футболен турнир „Освобождението на Плевен“

На 9 и 10 декември 2019г. в залата на Ученическа спортна школа /кв.Сторгозия/ се проведе традиционният футболен турнир за ученици от начален етап /3-4 клас/ „Освобождението на Плевен“. Турнирът е в чест на 10 декември – Ден на Освобождението на Плевен  от османско иго и Ден на признателност на гражданите към загиналите за неговото освобождение.

Организатори на състезанието са Община Плевен и УСШ.

Участваха отбори от 10 плевенски училища, разпределени по жребий в две групи. Отборът на „Вазов“ попадна в група с отборите на НУ „Христо Ботев“, НУ „Патриарх Евтимий“, НУ „Единство“ и НУ „Отец Паисий“. Един отбор се състои от 4 полеви играчи, вратар и също толкова резерви. Смените по време на срещите са неограничени. Играят се две полувремена по 10 минути. Класирането в групите определя за кое място ще се играе на другия ден. Отборът на СУ „Иван Вазов“ бе съставен от ученици от 4 клас. Повечето от тях тренираха футбол в местните детски отбори – „Фортуна“ и „Спартак“. Нашият отбор игра в състав: Георги Иванов – 4а клас, Иво Радев – 4а, Мият Дюришич – 4а, Александър Пресолски- 4б, Валери Алипиев – 4б, Теодор Гевреков – 4б, Валентино Георгиев – 4в, Димитър Панталеев – 4в, Цветослав Резашки – 4в, Николай Маринов – 4г, Даниел Иванов – 4д клас.

Ръководител на отбора: Олег Маринов – учител в начален етап.

Родители и деца подкрепяха своите отбори с насърчителни възгласи и съвети от трибуната. Малките футболисти предложиха с играта си много емоции на публиката, спортните деятели и треньорите в залата.

В нашата група вазовци постигнаха следните резултати:

СУ „Иван Вазов“  :  НУ „Единство – 8:1
СУ „Иван Вазов“  :  НУ „Отец Паисий“ – 2:1
СУ „Иван Вазов“  :  НУ „Христо Ботев“ – 10:0
СУ „Иван Вазов“  :  НУ „Патриарх Евтимий“ – 3:0 /служ./.

С най-много попадения в нашия отбор се отличи Мият Дюришич – 10 гола.

След тези победи и с най-добра игра отборът на „Вазов“ оглави класирането в групата  и се класира за финала на 10 декември.

На финала вазовци срещнаха победителя от другата група – НУ „Д-р П. Берон“.

Завърза се оспорван двубой с явен превес на отбора на „Иван Вазов“. Поради липса на шанс за нашия отбор, мачът завърши 0:0 в редовното време.

Кулминацията на срещата достигна при изпълнението на дузпите. Напрежението взе връх и нашите футболисти пропуснаха една дузпа. Вкараха 2 гола, но съперникът отбеляза и трите си дузпи. Така мачът завърши 2:3 за „Берон“.

Започна награждаването на отборите, в което присъстваха спортни деятели и известни плевенски футболисти от близкото минало.

Капитанът на отбора на СУ „Иван Вазов“, Иво Радев, високо и с чест вдигна купата за второ място в това състезание, а Валентино Георгиев получи топка за отбора.

Така завърши тазгодишното издание на турнира.

Пожелаваме успех на малките ни футболисти – безспорно с най-добра игра в турнира „Освобождението на Плевен – 2019“!

Back to top button