Малки знайковци с големи успехи

СОУ „Иван Вазов” може да се похвали с двама победители,

класирани за трети кръг на престижното състезание по информационни технологии „Знайко”. Организатори са сдружение „Образование и технологии” – Бургас и Майкрософт – България в рамките на програмата „Партньори в познанието”. Павлин Димитров и Илия Петров от 3А клас участваха с още 10 свои съученици по темата „Виделина”. В своите проекти приложиха знанията си от часовете по информационни технологии и уменията си за решаване на тематични задачи. Павлин е класиран сред първите 15 в конкуренция с близо 200 деца. Той участва с материал за Анастасия Димитрова и отиде директно за трети кръг. 
Във втория етап на състезанието убедително се представи Илия Петров, който е сред първите 10 в конкуренция със 193 деца от цялата страна. Неговата конкурсна работа е „Коледни и новогодишни обичаи”.
Двамата третокласници реализираха поставените задачи с използването на добрите си знания за компютърните програми. Консултант на проектите е преподавателят по начална компютърна грамотност Наталия Иванчовска, а класен ръководител – Маргарита Стефанова.

Източник: Посредник

Back to top button