Малки знайковци отново в надпревара

Състезанието по IT “Знайко” дава възможност на учениците от 1 до 4 клас от цялата страна да покажат знанията си за работа с информационни технологии. “Знайко” се провежда в четири кръга като за всеки клас има тематични задачи. Първият кръг, който вече мина, е дистанционен и е под мотото “Празници, традиции, герои”. Работи се в две направления – Денят на народните будители и Есенни празници по света. За да участват в състезанието, ученици от 4 клас разработват свой проект, който е под формата на компютърно съчинение или презентация по една от темите.

Тази година в първия кръг на състезанието от Плевен участваха само ученици от СОУ “Иван Вазов”, информират от най-голямото плевенско училище.
Четвъртокласниците, които са изявили желание са се доверили на знанията си, са десетима. “С ентусиазъм се подготвят за състезанието. Пръв помощник е добрият професионалист по информационни технологии Наталия Иванчовска, която за втора година дава точни и полезни указания за направата на сполучлив проект на своите възпитаници. В написаните текстове на четвъртокласниците има вмъкнати графични обекти, снимки и собствени рисунки. Учениците изработват 10 различни съчинения и презентации”, разказват от училището.
От общо 200 четвъртокласници от страната в група А са класирани 9 проекта, а в група Б – 12.
Учениците, класирани вгрупа А, получават право на участие в трети кръг на състезанието, без такса и без да е необходимо да се явяват на втори кръг.
След обявяването на резултатите става ясно, че имаме класиран четвъртокласник от СОУ “Иван Вазов” в тази група. Ивайло Радков побеждава със съчинението си „Поклон, будители народни!”.
От ръководството на училището научаваме, че има и други класирани вазовски знайковци от четвърти клас, които намират своето почетно място в група Б – Валерия Балбузанова, Ванеса Янчева, Никола Енчев, Ния Попова и Светлозара Витанова.

Източник: Посредник

Back to top button