Малки знайковци отново в надпревара

През миналата седмица ученици от цялата страна имаха шанс да участват в интересния IT проект “Знайко”. Той е подкрепен от „Майкрософт” – България и сдружение „Образование и технологии”. Състезанието започна през ноември и премина през четири кръга.
Областният (трети) кръг на „Знайко” за ученици от 1 до 7 клас се проведе в СОУ „Иван Вазов”. На състезанието се явиха 20 ученици.

От СОУ „Иван Вазов” желаещи да участват бяха и най-малките първокласници – Георги Бисеров от 1А клас и Хрисимира Ганчева от 1Б клас. Пожелаха да участват и петима ученици от трети клас. Сред тях е Мирела от 3Д клас, която е класирана без такса за правоучастие на областния кръг, и ентусиазираните Бранимир, Венцислав и Виктория от 3Г клас, както и Светлин от 3В клас. Те вече показват сериозно влечение към компютъра и новите технологии, споделя учителката им по информационни технологии Мария Русева.
От училището казват още, че в “Знайко” и удоволствие се включват вазовските четвъртокласници, сред които има и наградени от предходните кръгове. От осемте ученици, петима са с награди от „Майкрософт” и грамоти от предходните два дистанционни кръга. Техният ръководител Наталия Иванчовска споделя, че въпреки сериозните интердисциплинарни задачи по математика, изобразително изкуство, човекът и природата, човекът и обществото, дадени на областния кръг, децата се представят достойно. Работят и по различни проекти с различни теми, за да не се „конкурират помежду си”.
Тази година в областния кръг на “Знайко” участваха и ученици от 5 и 6 клас от ОУ „Йордан Йовков” и от Прогимназия „Цветан Спасов”. Крайната цел на състезанието е децата да покажат уменията си да боравят с основните компютърни програми в най-ранна възраст, сами да правят презентации и да усвояват целия спектър Мicrosoft Office. Чрез IT „Знайко” развиването на комуникативните умения на учениците е целенасочено и в сътрудничество с учителите по ИТ.

Източник: Посредник

Back to top button