Малчуганите посетиха концерт на Плевенската филхармония

И тази година продължават традиционните музикални срещи за плевенските деца. Учениците от начален етап на нашето училище с интерес посещават зала „Катя Попова”, където се докосват до музиката и танца. Тази есен Плевенска филхармония е подготвила концертна програма за училищата на тема „Великите композитори“, включваща най-ярките образци от творчеството на Вивалди, Моцарт, Чайковски и Григ. По интересен и увлекателен начин оркестърът представи 12 пиеси, заедно със солистите Чавдар Вълков – цигулка и професионалната танцова двойка Десислава Йотова и Милчо Петров.

Контактът с децата e непосредствен и те участват в представлението. Учениците се потопяват във вълшебството на красивата музика и заедно с това научават повече за големите композитори. Цигуларят Чавдар Вълков е солист на две части от „Годишните времена“ на Атонио Вивалди, както и на Моцарт в изпълнение на „Турски марш”.

Истинско удоволствие е да се наблюдава танцовата двойка, която се понася на фона на „Руски танц” от Чайковски и „Арабски танц” от Григ и грабва вниманието на малките зрители с атрактивните си костюми. Допълнителна изненада за публиката е специалното изпълнение на тримата солисти. Представлението се превръща в истински детски музикален празник, защото учениците си тръгват заредени с много емоции и впечатления.

Back to top button