Магията на Коледа в изкуството и в сърцата ни…

Коледа е не само най-красивият и светъл християнски празник, но и вдъхновение за най-добрите ни художници. Под ръководството на своите преподаватели по изобразително изкуство г-жа Черакчиева и г-жа Симова  те развихриха въображението си, вдъхновени от заобикалящия ги дух на празника, и създадоха креативни картички и рисунки с послания. Техните творби спечелиха престижни награди в петнадесетото издание на Общинския  конкурс за детско литературно творчество, рисунка и коледна картичка на тема ,,Моето коледно послание”.

Неведнъж сме се убеждавали в таланта на нашите съученици, чиито рисунки през цялата година красят училищните стени. А с коледните си творби нашите съученици изразиха своето коледно послание с цвят, талант и много въображение. От многобройните творби в конкурса тези на нашите млади творци са отличени за пореден път.

Награждаването на най-добрите участници се проведе на празничен концерт на 15 декември в зала ,,Катя Попова”. Шоу, изпълнено с много емоции, песни и танци на стотици плевенски таланти.

Нашите млади творци, отличени с награди, са :

  • Преслав Йорданов Йорданов от 2б клас – втора възрастова група за коледна картичка – поощрение;
  • Кристина Димитрова Станева от 6б клас – трета възрастова група за рисунка – първо място;
  • Патрисия Симова Мановска от 9з клас – четвърта възрастова група за коледна картичка – първо място.

Имена, които за пореден път са сред най-добрите. Поздравяваме ги и им желаем още награди!

Вие, скъпи художници, усъвършенствайте таланта си, който всяка година е гордост за училището ни. Рисувайте и търсете вдъхновение в магията на изкуството. С нетърпение очакваме следващите Ви постижения!

Патрисия Мановска 9з

Back to top button