Любомира Ленкова и историята за поредната победа в шахмата

Ученичка от СОУ „ Иван Вазов“ отново се представи прекрасно в състезание по шахмат. Ще ви запозная с една интересна и млада шахматистка от 3 д клас- Любомира Люлинова Ленкова.

А може би вече я познавате, защото не за първи път тя печели призови места в състезания по шахмат и радва с медали и награди съученици, родители и учители.

Още от миналата година знаем, че младата състезателка беше спечелила две първи места. Любомира участваше в състезание, организирано в Ловеч, където не остави разочаровани нейните близки и приятели и се представи на едно изключително високо ниво, доказано със спечелването на първо място. Нейното пътешествие по пътя на шахмата е започнало скоро, но въпреки това нашата съученичка вече има доста натрупан опит и тепърва започва да събира отличия в тази сфера.

Тази година третокласничката се яви на състезание в град Пловдив, организирано за шеста поредна година от ШК „ Пловдив“ със съдействието на Община Пловдив. Турнирът се е провел между 07.11- 09.11.2014г. в зала „Москва“ на новотел „Пловдив“ и се играе за купа „Тримонциум”. Шахматистката сподели, че в състезанието са взели участие 118 деца от цяла България, включително и гостуващи от Турция състезатели. Участниците в надпреварата са били разделени в две възрастови групи: А – за ученици от 10- 14 години, и Б – малките състезатели до 8 години.

Нашата съученичка – Любомира, подкрепена от отбора си СКШ „Плевен XXI“, не напразно бе пропътувала толкова километри. Тя успя да пребори голямата конкуренция и едни от най-добрите състезатели от различни градове, и заслужено спечели трето място в група А, което й донесе бронзов медал в класически шах по Швейцарска система.

Веднага щом се върна в училище след състезанието успях да говоря с Любомира. Тя ми сподели вълненията си от шампионата. Малката шахматистка добави, че по време на състезанието не се е притеснявала за това как ще се представи, но наистина е била развълнувана и се е зарадвала, когато е спечелила заслуженото трето място. Закриването на състезанието беше под егидата на специалния гост на турнира – зам.- кмета на Община Пловдив- Петър Зехтински, който беше приготвил интересни награди за победителите и участниците в надпреварата. Лично той връчи медалът на съученичката ни. И със завършека и на поредния турнир Любомира има вече още един медал към бъдещата колекция от победи.

Пожелаваме на Любомира нови успехи в този спорт и да ни радва със завоюването на първите места.

Ивана Митова – 11л клас

 

Любомира Люлинова Ленкова

Back to top button