Литературен конкурс дава възможност за изява

За поредна година СОУ „Иван Вазов“ и сдружение „Дружество на писателите“- гр. Плевен обявиха традиционния общоградски литературен конкурс „Таланти в действие“. Той е посветен на патронния празник на училището и Деня на славянската писменост и култура. Да припомним, че миналите години в този конкурс участваха над 80 ученика- малки и големи, от различни училища в областта.
Право на участие имат всички ученици от 1- 12 клас, като всеки участник може да участва в надпреварата с най-много три творби. Творците, които искат да участват, е нужно да знаят, че темата е свободна. Учениците могат да пишат за всичко, което ги вдъхновява, за това, което чувстват, виждат и искат да се прочете и види от журито на конкурса.
Важно е да се отбележи, че е задължително творбите, които са изпратени от учениците, да не са участвали в други конкурси, също така и да не се публикуват до приключване на литературната надпревара. Творбите трябва да са с обем до три печатни страници, с познатия на всички формат А4, и да се представят в три екземпляра на адреса на СОУ„ Иван Вазов“, който е: гр. Плевен, ул. „ Иван Вазов“ № 46. Срокът за изпращане на творбите е 18.04.2014г.

Класирането на участниците ще бъде в три възрастови групи- 1- 4 клас, 5- 7 клас и 8-12 клас. Първите две групи ученици могат да участват с разказ и стихотворение, а в последната възрастова група- 8- 12 клас младите автори могат да се представят със свои разкази, стихотворения и есета. Разбира се, компетентно жури ще оцени и класира творбите до определен срок, който е 30.04.2014г. Участниците, които са класирани, ще бъдат отличени с интересни, но засега запазени в тайна награди. За някои от участниците ще има и поощрителни награди за труда, който са положили и за това, че творбите им наистина са талантливо написани. Всеки, който се интересува от това кои са победителите, може да види информацията в сайта на училището, което организира конкурса, и също така във вестника на СОУ „Иван Вазов“- „ В@з Буки Веди“. Най-добрите творби ще бъдат публикувани в сайта на училището и във вестника. Разбира се, трябва да се добави и фактът, че награждаването ще се извърши на празника на училището.
Чрез този конкурс пред младите таланти за пореден път да се поставя едно предизвикателство да покажат литературните и творческите си умения. Пожелаваме им успех в творческото писане на и очакваме произведенията им.

Ивана Митова- 10л клас

Back to top button