Летни школи, организирани от фондация „Миню Балкански“

 Скъпи приятели, учители, родители и ученици,

От 31 януари 2022 започва кандидатстването за Школи 2022 година, провеждани в построената за тази цел база на Фондация „Миню Балкански“ в с. Оряховица в близост до гр. Стара Загора.

Участници от всички краища на България и чужбина се събират, за да учат, да общуват заедно, да станат приятели. Социалният принос също е забележителен. При нас е винаги полезно и забавно.

Нашата цел е да пробудим жив интерес и жажда за научни знания, гражданско образование, култура и изкуства в децата и младежите на ученическа възраст. Изискване към участниците е да са на възраст от 10 до 18 години и да проявяват изключителни интереси и мотивация.

За да постигнем целите си сме поканили за ръководители на школите изтъкнати професори и педагози, подготвящи участници в национални и международни състезания и олимпиади като Теодосий Теодосиев, Никола Каравасилев, проф. Сава Гроздев, проф. Росен Николаев, проф. Веселин Ненков, Ирина Шаркова, Любомир Любенов, Надя Кискинова, Диман Михнев, Ивайло Хартарски, Богдан Станков, Любен Личев, Виолета Найденова. А също така и архитекти, физици и информатици, астрономи, завършили престижни университети и висши училища в Европа и САЩ, работещи в световно известни фирми.

Тази година за първи път организираме Школа по Изграждане на Лидерски умения,защото лидерството и уменията за работа в екип се оказват най-ценния потенциал в човешката личност. Важно е децата да усвояват тези  умения от ранна възраст, за да могат да правят сами успешни избори на всеки етап от развитието си.

Не сме забравили и учениците, които искат да усъвършенстват знанията и уменията си по френски език и английски език. Езиковите ни школи на френски език предоставят уникалната възможност да общувате и се упражнявате с преподаватели французи – известни френски педагози, журналисти, университетски преподаватели с голям опит в преподаването на чужденци. Английски език ще учите с утвърдени преподаватели, реализирали множество световни образователни проекти. Нашите езикови школи успешно заместват скъпите летни езикови училища в чужбина.

Изкуството е важен компонент от дейността на фондацията. За това и създадохме пролетната школа за Музикална култура и изкуства.

Не забравяйте, че при нас е винаги полезно и забавно!

Издаваме сертификати за участие.

Предлагаме и стажове за учители, които желаят да се запознаят с начина на преподаване в школите. Издаваме сертификати за стаж.

Готови сме да се срещнем със съмишленици, учители, родители и ученици, за да разговаряме и да представим още по-подробно нашите дейности и цели.

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация относно нашата дейност и получаване на формуляри за кандидатстване на телефон 0889555677 или email: fmb.shkoli@gmail.com

Очакваме вашите мотивационни писма. За школите на френски и английски език мотивационното писмо е задължително на съответния език. 

Янка Ковачева –Организатор –учебни дейности

ВАЖНО !!!

Във връзка с разпространението на COVID-19 и нарастващата инфлация, породена от енергийната криза  екипът на Фондация „Миню Балкански“ активно следи обстановката  в страната и ще уведомява своевременно всички записани участници за промени в условията на провеждане на Летните школи.

 

Програма –Школи    2022г.

ДАТА 

 Име дейност Участници

от –до клас

Преподаватели

11– 13  март Национален кръг MITE(Methodology and Information Technologies in Education – Методика и информационни технологии в образованието) проф. Сава Гроздев

проф. Росен Николаев

проф. Веселин Ненков

11  – 18  март Школа за Подготовка на ученици и учители за състезанията „Европейско кенгуру“ и „Финансова грамотност“ 2-12 клас проф. Сава Гроздев

проф. Росен Николаев

проф. Веселин Ненков

доц. Танка Милкова; д-р Диана Стефанова, Росица Петрова

14   – 19 март Школа  „Изкуствен интелект“ за ученици и учители 8-12 клас проф. Сава Гроздев

проф. д-р Станимир Стоянов,

доц. д-р Тодорка Глушкова

4 – 9 април

 

Пролетна школа „ Музикална култура и  изкуства“

 

2 – 11 клас

 

Младен Станев,

Милена Димова

4 – 9 април РЦИО –Пролетна школа по математика 4, 7 клас Любомир Любенов
12 юни Финален кръг на конкурс  –Млади изобретатели 2-12 клас
20 –25  юни Лятна школа –„ Изграждане на лидерски умения“  3- 6 клас Проф. Росен Николаев, доц. Танка Милкова, Тинка Динева
20 –25  юни  Лятно школа –„Експериментална физика и

астрономия „

3-6 клас

 

Никола Каравасилев

 

27юни – 2 юли       Лятна школа – Забавна  математика“ 2-10 клас проф. Сава Гроздев,

проф. Росен Николаев проф. Веселин Ненков

4–9 юли Лятна школа  –  „Финансова математика“ 5-12 клас проф. Сава Гроздев

проф. Росен Николаев

проф. Мария Шабанова

4–9  юли Лятна школа – „Криптоматематика“ 8-12 клас проф. Сава Гроздев

проф. Росен Николаев

проф. Мария Шабанова

11  – 16   юли Лятна академия по френски език

* ниво на владеене на езика: А2, В1, В2, С1

5 – 12 клас Патрис Солер, Бастиен Нора, Доминик Волф, Ангел Петров, Аник Дюфис, Ален Дюфис
25–30 юли   Лятна  школа   „Експериментална физика“ 5-8клас Теодосий Теодосиев
1  6  август   Лятна  школа  „Роботика“ 5-10 клас Диман Михнев ,

Ивайло Георгиев,

Павел Каназирев

1 – 6 август  Лятна школа „Аз и голямата химия“9,10,11клас 9 – 11 клас Доц. Васил Хаджиилиев

Доц. Ганчо Ганчев

8 –13  август Лятна  школа  „Английски език“

* ниво на владеене на езика: А2, В1, В2, С1

5- 11клас Мима Бакоева,

Катя Колева

Ана Йовчева

8  –13 август Лятно училище по френски език

* ниво на владеене на езика: А2, В1, В2, С1

5-12 клас Sophie Gherardi

Jean-Luc Pouthier

Stivian Kostadinov

Annick et Alain Dufils

Renaud Fessaguet

15– 20 август     Лятна  школа    „Комбинаторна математика“ 6-11клас Ивайло Хартарски, Богдан Станков, Любен Личев, Виолета Личева
22  – 27  август  Лятна  школа   „Информатика и облачни технологии“ 5-9 клас Тодор Спасов, Николай Бошнаков, Гергана Караджова, Александър Антонов, Мирослав Щърбов
29 август –3септември Лятна  школа   „Астрономия и астрофотография“

 

3-11клас Надя Кискинова, Милен Минев
29 август -3септември Лятна  школа  „Архитектура и дизайн“ 5-9 клас Симеон Щебунаев, Емил Христов, Добрин Цветков, Александър Петров, Даяна Николова

Представяне школи 2022 г

Декларация родител -модел. 2022 г

Декларация-лични-данни Школи 2022г

Правила фондация

Формуляр за записване на ученик 2022г

Back to top button