Лекоатлетите на Вазов са на второ място в страната

Може би си спомняте, че ви споделихме,че отборът по лека атлетика на СОУ „Иван Вазов“ успя да заслужи мястото си сред финалистите в тазгодишното издание на Ученическите игри. Престижната надпревара вече е официално завършила и очаквано вазовци се завърнаха с триумф. Разбира се, аз се срещнах с нашите златни момчета, за да ни разкажат за вълненията около лекоатлетическото състезанието.
Дългоочакваният финал се е провел в началото на месец юни- на 7 и 8. Домакин на националната надпревара е бил град Сливен. Там през уикенда са се събрали най-изтъкнатите млади лекоатлети от цяла България, за да премерят сили за сетен път тази година.

Отборите, които са се добрали до финалите, са общо девет. Вазовският тим беше сформиран от осем момчета от прогимназиален курс: Георги Георгиев Велчев (7б), Ивайло Ивайлов Боев (7б), Шенгюн Ристем Халкоглу (7в), Петър Александров Дъков (7д), Иван Михайлов Дечев (7е), Симеон Милков Стилянов (7е), Павел Антимов Петков (7ж) и Симеон Яворов Янев (6в). Имената на нашите безупречни спортисти, разбира се, вече са ви известни и сега отново ги споменаваме, защото момчетата за пореден път се доказа като завоюваха завидното второ място в Ученическите игри с актив от 80 точки, а в щафетното бягане (4×100) спечелиха бронзов медал. Освен това си заслужиха и няколко индивидуални отличия- Георги грабна златото в дисциплините скок височина и скок дължина, а Петър се класира трети при тласкането на гюле.
Подобни постижения не се постигат просто така- нашите спортисти тренираха упорито през цялата учебна година, за да се поддържат във форма. Тук обаче е моментът да благодарим и на техните преподаватели по физическо възпитание и спорт- г-н Васко Вълков и г-н Сотир Пецанов. Те имат голяма заслуга за триумфите на тима, защото са се занимавали с подготовката на нашите шампиони и трябва да отбележим, че са се справили повече от добре.
Ученическите игри тази година завършиха, но тимът чака с нетърпение следващото им издание. Някои от момчетата не са се занимавали сериозно със спорт досега, но тази победа ги стимулира и те споделиха, че смятат да се фокусират върху леката атлетика. Г-н Вълков обясни, че от следващата година нашите спортисти ще преминат в друга възрастова група, но ще продължат да се състезават, ако имат желание.
Тимът ни със сигурност заслужава похвала, защото защити повече от достойно името на СОУ „Иван Вазов“. Ние се гордеем с нашите победители и най-искрено ги поздравяваме за успех им. Пожелаваме им да продължават все така и чакаме с нетърпение да ни радват още през следващата учебна година!

Силвия Тачева, 10и клас

Back to top button