Лекоатлетите на СОУ„Иван Вазов“ отново първи

Различните сфери на изкуството намериха начин да се включат в различни инициативи, посветени на Националния празник на България- 3 март. В началото на месеца се проведоха множество състезания и конкурси за детска рисунка и литературно творчество. В СОУ „Иван Вазов“ се оказа, че има доста изкуствоведи, които допълниха колекциите си с награди покрай организираните творчески надпревари.
Освен тях обаче и спортистите не пропуснаха да отпразнуват 136-годишнината от Освобождението на свидната ни родина. В чест на празника, на 1 март 2014г., се проведе лекоатлетическата щафета “Обиколка на военно-историческите музеи“. Състезанието има доста дълга история – за пръв път се е провело през далечната 1940 год. От тогава насам то се е превърнало в традиционно мероприятие. За поредна година спортисти от цялата плевенска община се събраха, за да премерят сили в щафетата. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи: 5-6, 7-8 и 9-12 клас. Параклис-мавзолеят „Св. Георги Победоносец“ беше избран за старт на лекоатлетическата надпревара. По алеите на Градската градина бяха разположени шест поста. Разтоянията между тях варираха от 130 до 180 м. Състезателите финишираха пред читалище „Съгласие“.
В надпреварата училищните ни отбори по щафетно бягане обраха наградите. Вазовци станаха първенци в три от общо шест категории. Тимът ни момчета 7-8 клас се състезава в състав: Виктор (8з), Мюлер (8л), Филип (8л), Ивайло (7б), Георги (7б), Александър Рашковски (7е) и Александър Великов (8б). Нашите момчета записаха отлично време и заслужено ни донесоха първо място.

Във възрастова група 11-12 клас пък се представихме великолепно. Първа позиция си завоюваха и девойките, и юношите ни. В женския отбор се включиха: Даяна (12з), Николета (12з), Кетрин (11а), Патрисия (11а), Михаела (11л), Румяна (12з) и Моника (11м). От момчетата какво могат ни показаха: Габриел (11з), Персиан (11з), Симеон (11м), Лъчезар (12и), Михаил (12а), Кристиан (12а) и Лъчезар (11а).
Това обаче изобщо не е всичко. Освен първи места училището ни се гордее и с призовите втори- в две категории. Във възрастовата група 5-6 клас се представиха блестящо двата ни тима- на момичетата и на момчетата. Поредната награда ни донесоха следните дами: Ивелина (6ж), Есма (6ж), Рая (6ж), Теодора (6в), Лора (6в), Йоана (6в) и Румелина (6ж). В момчешкия отбор, който също защити достойно името на СОУ „Иван Вазов“, се включиха: Василен (6ж), Слави (6ж), Кристиан (6е), Стефан (6д), Юнал (6д), Кристофер (6е) и Иван (6е).
Нашите даровити лекоатлети бяха много внимателно подбрани от г-н Васко Вълков. За да избере най-добрите състезатели от горен курс, той получи любезното съдействие на г-жа Мая Цветанова. Нашите победители са възпитаници на двамата учители. Освен в часовете по физическо възпитание и спорт обаче г-н Вълков тренира допълнително лекоатлетите от прогимназиален курс. Преподавателят сподели, че възпитаниците му са тренирали наистина усилено. Той призна, че някои от тях се занимават допълнително и извън училище със спорта.
Г-н Вълков обясни, че подготовката за щафетната надпревара не е била лесна. Доста време му е отнело да намери подходящите деца, за да сформира отборите. В самото състезание пък е трябвало стратегически да разположи на шестте поста всеки от възпитаниците си според техните умения.
Усилените тренировки и допълнителни подготовки обаче показаха желания резултат. Нашите отбори отново не ни разочароваха, за което трябва да им кажем едно голямо „Браво!“. Освен тях похвала за своята всеотдайна работа заслужават и техните преподаватели – г-н Вълков и г-жа Цветанова.
Поздравяваме нашите непобедими лекоатлети и им пожелаваме да продължават да ни радват с успехите си и за напред!

Силвия Тачева – 10и

stafeta m1
Отново първи
stafeta m2
Отново първи
stafeta m3
Отново първи
stafeta m4
Отново първи

Back to top button