Коледен дух завзема нашето училище

С настъпването на месец  декември в нашето училище все по осезаемо се усеща коледният дух. Още с прекрачването на прага на сградата насреща ни се изправя голяма, красиво украсена елха. Тя внася чувство на топлота и уют, както и напомня за наближаващите празници. Снежният човек пък, като допълнение към коледната картина, приветства малките и големите ученици. За никого обаче не е тайна, че малчуганите са най-радостни от неговото присъствие и не пропускат възможност да го поздравят. Това обаче не е всичко. Само етаж по-високо пред погледа ни се открива изложбата, сътворена от нашите художници. Те са сменили своята есенна палитра и с помощта на четките и боичките си са представили коледните багри.

На много от рисунките, учениците са пресъздали атмосферата в Коледната нощ. Огънят широко се смее в камината и топли сърцата на стопаните в студената нощ. Елхата ярко блести в различни цветове, а звездата на върха ще покаже пътя на Тримата Влъхви, които ще известят за раждането на Младенеца. Трапезата е отрупана с множество ястия, кое от кое по-вкусни. Мама продължава да се върти в кухнята,а ние все повече се тревожим как ще влезем в тесните си дънки след празниците. Цялото семейство сяда на трапезата и събира ръце в молитва за една по-хубава и по-щастлива година. Вълшебна приказка, нали!

Нека не забравяме, че много важна част от празника е и Дядо Коледа. Добрият белобрад старец сега е наистина много зает. Подготовката за пътуването е в разгара си,а писмата валят ли валят. Много скоро ще разберем кой е бил послушен, кой не чак толкова. Може би догодина ще получите „бонус” ако оставите на стареца някоя бисквитка или пък чаша мляко. Защо пък не предвидите и някое морковче за елените, те със сигурност ще бъдат много изморени от околосветската обиколка.

Зимната приказка е развълнувала четките на нашите творци и те наистина са създали едни прекасни рискунки под ръководството на своите преподаватели: г-жа Росица Симова и г-жа Клаудия Черакчиева.Талантът на тези деца не спира да ни изумява и всяка следващата изложба е все по-красива. Ако все още не сте разгледали рисунките призовавам ви да го направите! Заслужава си! А на нашите малки художници пожелаваме весели празници и много вдъхновение през следващата година.

Магдалена Минкова XIб клас

 

Back to top button