Класирани в Областния кръг на IT Знайко

Националното състезание по информационни технологии IT Знайко се провежда ежегодно от 2009 година.
Целта на състезанието е да даде възможност на учениците от първи до седми клас да демонстрират знания за работа със съвременни информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи, да демонстрират знания и умения за използване на съвременни технологии при решаване на изследователски и творчески задачи.

Дигиталната култура е ключово умение за успешен живот и професионална реализация в съвременното общество. Поради това състезанието е ориентирано към всички ученици – представители на сегашното дигитално поколение с явен афинитет към технологиите.
На 9 март 2013 година се проведе Областният кръг на състезанието IT Знайко в цялата страна. Както вече писахме, учениците от 4д клас се включиха в дистанционно проведените първи и втори кръг и се класираха и в двата кръга в група А и група В. Захари, Симона, Мирела и Синтия се регистрираха за участие и в Областния кръг. Интересуваха се от темите, по които се работи, подготвяха своите материали, учеха се и ставаха все по-добри.
Областният кръг се проведе в училище „Йордан Йовков“и, въпреки че споделиха, че времето не им е стигнало, днес сме приятно изненадани от обявените резултати. Синтия Чалъкова и Симона Резашка са съответно с 90 и 78 точки и придобиват право на участие в Националния кръг, който ще се проведе на 26-28 април в комплекс „Момина крепост“ – Велико Търново.
Поздравяваме ги за упоритостта и им пожелаваме да преследват своите цели с вяра в успеха!

znaiko2

Back to top button