Класически балет, брейк и етно се преплитат в „Приказна галерия“

„Приказна галерия“ е най-новата балетна постановка, която подготви читалище „Съгласие”, а учениците от начален етап на СОУ „Иван Вазов“ посетиха на 16 май 2013г. Това е последната продукция на балетната школа при читалището с образователна цел.

Представлението разкри пред малките зрители тайните на фотографията по забавен и увлекателен начин. На сцената оживяха фотографии от различни стилове и времена. Постановката е дело на актьора Христо Домусчиев, който е в ролята на разказвача. Хореографията е на Мая Николова, художник е Иван Велчев, репетитор и корепетитор – Валя Козовска и Илина Павлова. Участва цялото балетно студио на школата – 23 момичета, 7 момчета от НУИ „П. Пипков“ и трима брейк танцьори от формация „Ефект“. В ролите на помощничките на разказвача са Валерия и Ивана заедно с Михаил.

 

Различни танцови техники се преплитат в едно съвременно и модерно звучене, което много се хареса на публиката. Редуваха се класически балет, характерни испански танци наред с етно елементи и брейк. Като стари познати в края на сцената се смесиха и поздравиха актьорите и децата от публиката. Пожелаваме на екипа, работил над представлението, все така успешно да продължава да радва малките зрители с езика на сценичното изкуство.

 

 

balet2

balet3

balet4

balet5

Back to top button