Късметлийска учебна година пожелаваме с брой 36 на „В@з Буки Веди”

Късметлийска учебна година пожелаваме с брой 36 на „В@з Буки Веди”

Акцент в броя е Денят на народните будители и всичко онова, което ни вълнува в първите учебни дни. Погледнахме на празника без излишни сантименти и умиление, а в по-широк план на обозримата реалност. Опитахме се да уловим пулса на нашето време и повдигаме въпроси за интереса към училището и полезността на знанието, за образователните реформи от наша гледна точка, за четенето като необходимост… Четете и споделете! В духа на празника възродихме взаимоучителната метода, разбира се в съвременен вариант и с усмивка – обърнете внимание на стр. 5, за да разберете как се случи това, кои са обучители, интервюирани и интервюиращи.

Години наред на страниците на вестника „чуваме” ехото на школския звънец в разкази на бивши наши ученици. И винаги е много вълнуващо и поучително за нас да четем думите им. Предлагаме ви епизод първи от задочните репортажи на Випуск 2018, в които те ще разказват стъпка по стъпка за пътя си. В този брой на стр. 4 и 5 може да се срещнете с трима от тях. Пак там ще намерите и разговор „Осем години след училищния звънец” – за ценностите, приоритетите и себеосъществяването. Интересни интервюта по темата „Бъдеще без зависимости и агресия” може да прочетете на стр. 7 – Теди Кацарова, Детелин Далаклиев, Дичо и момчетата от RDMK се срещнаха с наш репортер очи в очи и споделиха специално за читателите на вестника свои мисли и каузи. Репортерски новини намериха място на стр. 2, а творчески опити на наши съученици, вдъхновени от празника и от литературни конкурси – на стр. 9.

Не забравяйте да отворите забавните страници, за да разберете дали се вписвате в образа на средностатистическия ученик, дали допускате езиковите грешки, които всеки път регистрираме и с които ви провокираме, как да си сготвите сам, когато се наложи, какво вещаят звездите за вас…

В следващия брой на училищния вестник ще отделим немалко място на коледните празници. Ако искате да станете автори в него, изпращайте смело свои творби – разкази, стихотворения, случки, снимки; споделете впечатления от най-хубавите си коледни моменти, подаръци, преживявания… И тъй като обичайно в последния брой за календарната година празнуваме и рождения ден на вестника, очакваме не поздрави, а препоръки, мнения, предложения – какво искате да четете в него, какво смятате, че липсва, какво е излишно и в каква посока да вървим, за да сме полезни и интересни. За всичко това – на адрес: el_vestnik@abv.bg! Отговор със сигурност ще получите! Очакваме ви!

А тези, които желаят да притежават брой 36 в колекцията си от училищни вестници, могат да го закупят от охраната на централния вход на училището ни.

Късметлийска учебна година!

Редакционният екип на „В@з Буки Веди”

Още новини