Излъчиха победителите от конкурс за философско есе


В СОУ “Иван Вазов”: Излъчиха победителите от конкурс за философско есе

В края на януари фондация “Асоциация Анимус” обяви национален конкурс за написване на философско есе на тема “Грубостта е израз на духовно безсилие”. Водена от идеята за борбата с агресията и насилието сред младите хора, фондацията насочва вниманието на учениците от 9 до 12 клас към тази тема. До края на февруари приключиха училищните кръгове, от които се излъчиха победители, участници в националния кръг. В края на март ще бъдат известни победителите в национален мащаб.

От СОУ “Иван Вазов” – Плевен в първия кръг на конкурса взеха участие ученици от много класове, като представените есета бяха 33 на брой. Те бяха селектирани от организатора на мероприятието в училище – преподавателката по философския цикъл дисциплини Валентина Дончева, заедно с помощник-директора и преподавател по философия Росица Анастасова. В зала “Европа” на 28 февруари бяха обявени победителите. На първо място беше класирана фаворитката на учениците Ралица Петкова от 12Б клас. На второ място се класира Нина Петрова от 11А. Тя заявява, че “Човещината не се учи и не се преподава” и това, че хората са толкова слаби пред собственото си „Аз” я натъжава. Трето място зае Мартина Димитрова от 10З клас. В есето си споделя, че и тя е проявявала грубост, но с всеки изминат ден се учи на по-добро. Предметни награди на победителите бяха връчени от директора на училището Димитър Митев. Поощрителни награди получиха Яница Маджарова от 12Б клас и Виктория Маджарова от 10З клас.
Класираните на първите три места есета продължават в националния кръг на конкурса. Те ще бъдат публикувани на сайта на СОУ “Иван Вазов” в Е-вестник, в раздел “Творчески приключения”, а също и в училищния вестник „В@з Буки Веди” в няколко последователни броя.

Източник: Посредник

Back to top button