Изабела Христова – отново с награда

 

На трети март се навършиха 136 години от Освобождението на България. Този ден беше избран и за награждаване на победителите в юбилейния конкурс, организиран от учебен център „Гений” за ученическо творчество на тема: „Места и традиции, съхранили българския дух”. За място на провеждане беше избрана зала „Катя Попова”.
Първата част на своеобразния концерт включваше изпълнения на деца от предучилищна до гимназиална възраст. С помощта на ръководителите си те представиха автентични песни и танци под съпровода на български народни инструменти. Най-малките изненадаха всички в публиката с нетрадиционния си избор. Те показаха своята оригиналност, танцувайки под звуците на поп, рок и дори индийска музика. Централно място в тържеството обаче заемаше рецитирането на стихотворения и четенето на есета, написани от участниците в конкурса. Специално внимание беше отделено и на награждаването.

 

Тук се изяви и нашето училище. Конкурсът предостави възможност на участниците да се изявят в три раздела: литературно творчество (стихотворения, разкази, есета), информационни технологии (най-атрактивна мултимедийна презентация, вдъхновена от 136-та годишнина от Освобождението на България) и изобразително изкуство (рисунки, изпълнени в свободен формат и техники по избор). В третия раздел достойно се представи Изабела Христова. Ученичката от 6 в клас попадна в първата от двете възрастови групи – тази на децата до 14 години. За нейното постижение имат заслуга както талантът, старанието и отдадеността на младата художничка, така и нейният преподавател по изобразително изкуство – госпожа Клаудия Черакчиева.
Компетентно жури оцени всички творби в състезанието по критерии за оригиналност, експресивност, естетическо оформление и тематичност и присъди трето място на нашата художничка. Това обаче не е първа награда за Изабела. Тя печели за втори път бронзовото място в този конкурс.
За всички възрастови групи бяха раздадени парични награди в съответния ред: първо място – 100 лева, второ място – 70 лева и трето място – 50 лева. Освен с полагащото й се възнаграждение, победителката отнесе вкъщи грамота и шоколадово лакомство.

 

Виктория Якимова и Глория Писина – 10з клас

izabela hr2
Изабела Христова – отново с награда

 

Back to top button