Иновации отново в действие

На 29 ноември се проведе среща между учители от нашето училище и представители на ОУ „Д-р Петър Берон”с цел да споделят помежду си идеи, с които биха могли да направят учебните занятия по-полезни

Поредна среща по проекта „Иновации в действие” беше проведена в СУ „Иван Вазов”. Гостите от ОУ „Д-р Петър Берон” бяха запознати с цялостната дейност на наши учители по повод иновации в образованието. Научиха подробно за всяка наша среща, за идеите и опита, които получихме, участвайки в проекта.

Главната цел на срещата беше нашите учители да споделят как се справят с програмата mozaBook. Представиха предимствата на работата с компютри в класната стая. Как технологията може да улесни многократно учителската професия, а в същото време да заинтригува децата достатъчно, че да научават по-лесно. Споделиха трудностите си в началото, защото всичко ново в живота е предизвикателство, но има ли желание, човек намира и начин. Всеки от нашите учители показа индивидуалния си опит по подготовка на уроците в програмата. Всеки урок се подготвя предварително според преценката на учителя.

Показаха нагледно и удобствата, които се предлагат в дигиталната платформа – възможност да се пише директно върху дъската, вграденият браузър, който позволява изтеглянето на ресурси директно от мрежата, игрите, които допълват урочните упражнения, и най-вече интересното оформление, което задържа вниманието на децата.

Срещата протече приятно, с много интерес от страна на гостите и обменени полезни идеи.

Синтия Чалъкова 11б

Тагове
Back to top button
Close
Close