И учители от СОУ „Иван Вазов“ взеха участие в семинар под надслов „Да комуникираме Европа заедно“

 

Мероприятието бе организирано от Европейската комисия в България. В него взеха участие учители по български език и литература и математика, постигнали добри резултати при НВО през изминалата учебна година, от региони София, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Троян.
Основната цел на обучението бе да запознае учителите с дейности и приоритети на Европейския съюз, както и с практични инструменти и помагала. Голяма част от дейностите бяха организирани под формата на игри и образователни състезания, полезни и в ежедневната работа с учениците.

 

Лектори бяха академични преподаватели, представители на Европейската комисия и мрежите Европа Директно и Младежки екип „Европа“. Сред засегнатите теми бяха правата на гражданите в Европейския съюз, предизвикателствата пред ЕС в контекста на глобалната икономическа криза, както и действията на европейския съюз на световната сцена.
Приятната обстановка, безупречната организация и прецизната информация, поднесена от лекторите дадоха възможност на участниците в семинара да се почувстват като част от голямото европейско семейство.

ek3
Семинар „Да комуникираме Европа заедно“
ek4
Семинар „Да комуникираме Европа заедно“
ek5
Семинар „Да комуникираме Европа заедно“

 

ek2
Семинар „Да комуникираме Европа заедно“

 

Back to top button