И тази година ще спазим традицията

Нашето училище се слави както с дългогодишната си история, така и с традиции, предадени на не един випуск. Сред тях наскоро се наредиха и Годишните награди на СОУ „Иван Вазов“- 2014 , които ще се състоят за трета поредна година. Учениците от горен курс имаха възможност да номинират и гласуват за избраните участници в най-различни категории като „Модна икона“, „Музикална личност“, „Спортна личност“, „Енциклопедична личност“, „Дон Жуан“, „Най-добър в изкуството“, „Бягство от затвора”, „Ученик на годината“, „Мистър Мускул” и редица други. Надпреварата е изключително оспорвана, защото всеки иска да си тръгне от Годишните награди със статуетка на първенец. Това амбицира номинираните да се впускат в агитация, стремейки се да съберат най-много гласове, което допълнително увеличава съперническия дух. Кои са победителите обаче ще научим едва на 13 май, когато от 21:00 часа ще се проведе тържествената церемония по награждаването, организирана отново от учениците от 11 „л“ клас.
Преди това ще бъдат зарадвани футболните запалянковци, защото от 19:30 същата вечер ще бъде изигран ежегодният мач абитуриенти-учители, който се превърна в своеобразен ритуал при изпращането на дванадесетокласниците. Традицията води началото си от 1993 год., но два от двубоите не са се състояли и тазгодишният ще бъде юбилеен-двадесети. На терена ще се изправи отбора на випуск 2013/2014, който ще премери сили с тима на „учители и приятели“.

Играта гарантира да бъде оспорвана, защото отбора на абитуриентите ще бъде специално подбран- най-умелите футболисти сред дванадесетокласниците ще бъдат избрани на специален мач-селекция, който ще се проведе на 10 май от 12:30. Кандидат-отборниците ще бъдат оценявани професионално от г-н Станимир Кирилов, който е преподавател по физическо възпитание и спорт, и Димитър Димитров от 12 „а“ клас.
СОУ „Иван Вазов“ е единственото училище, в което се провежда подобно събитие,- отбеляза директорът- г-н Димитър Митев. ”Това се прави с цел да стане „шоу“, да покажем, че не само можем да учим, но можем и по различен начин да правим нещата… и то както трябва!“, допълва той. Истината е, че мачът се провежда, за да покаже, че не победата е решаваща за един хубав двубой, а спортсменството и споделените преживявания. Според г-н Митев независимо кой отбор ще бъде победител, наградата отива при учениците. По традиция директорът също ще се включи във футболния двубой. „Ще се опитаме да им покажем, че има още какво да учат“- закани се с усмивка той.
Очакваме ви в двора на училището във вечерта на 13 май, за да видим дали наистина дванадесетокласниците има още какво да учат, а след това ви препоръчваме да не пропускате церемонията по награждаването, която обещава да бъде вълнуваща!

Глория Писина и Виктория Якимова – 10з

Back to top button