И републиканската титла по карате – в СОУ „Иван Вазов”


Магдалена Иванова от 9з клас се качи на най-високото стъпало в Републиканското първенство по карате, проведено през ноември в Добрич. Състезателката печели първо място за девойки във възрастовата група 14-16 години.

Трудно може да се определи коя от всичките и награди е най-ценна, защото Магдалена е перспективен и обещаващ спортист. Дълъг е списъкът на нейните успехи в бойното изкуство. Тя е носител на националните купи за 2004, 2005, 2007 и 2008 година. На Балканското първенство в Гърция през 2006-а се нарежда на пето място, а през 2009-а в Турция – на трето. Магдалена записва името си и в спортната история на европейските шампионати – през 2005-а в Италия заема второ място, през 2006 и 2009 година, съответно в Италия и Турция – трето. Носител е на интернационалната купа за 2010 година, а на международния турнир в Македония през 2006-а е на второ място. На пето място е на турнира за световната купа, проведен във Варна през 2007 година. Най-перспективен състезател за 2006 година е отново нашата ученичка, която има и две номинации за спортист на годината, както и награда за достойно представяне на страната ни на Балканско първенство.
Достоен последовател има каратистката сред най-малките. Емил Недялков от 1б клас прохожда в този спорт, но вече е носител на златен медал и купа от последното за годината клубно първенство на карате клуб „Спартак Плевен”, проведено на 20 ноември. Той с гордост сподели наградата със съучениците си. Спортът му помага и в училище – той е отличен и старателен ученик.
Честито на наградените и от нас – техните съученици и преподаватели!

Back to top button