Християнските добродетели през погледа на учениците от III Д и децата от ЦНСТ-Плевен

Точно преди Коледа, учениците от СОУ „Иван Вазов“ от 3 „д“ клас и техният класен ръководител Милена Борисова поканиха на гости децата от ЦНСТ- Сторгозия, за да отбележат заедно предстоящите празници. Третокласниците като истински домакини посрещнаха гостите на входа на училището и ги поканиха в своята класна стая. Децата бързо намериха общ език и се сприятелиха Насядаха по чиновете и започнаха да си припомнят моменти от предишните си срещи, макар и вече много променени и пораснали. А гостите ни поздравиха със стихове. Всяко дете си отчупи от вкусната баница и бързаше да прочете късметчето, което се е паднало. Всички заедно се забавляваха и сътвориха електронна картичка с много пожелания към новата година.

 

Децата се отправиха към залата за хранене, където ги очакваше интересно представление. Бързо насядаха на столчетата едно до друго и със затаен дъх очакваха на сцената да влязат изпълнителите. Макар и непрофесионалисти, те ни зарадваха със своята игра и децата научиха много за това какво празнуваме на Коледа, как се е родил Божият син и кои са непреходните християнски ценности .
Но какво е Коледа без подаръци? След като приключи представлението, всяко от децата, според своята възраст, получи подарък, добре опакован, с всякакви изненади. Малчуганите нямаха търпение да ги отворят, детското любопитство беше по-голямо от обещанието всички заедно да отворят кутиите. Изненадата беше голяма, защото имаше всякакви играчки, дрехи, обувки, шапки и шалове, та дори и красива кожена футболна топка, както и много бонбони и шоколади. Няма по-хубаво нещо от това да видиш усмивката и надеждата на едно дете, когато е щастливо, да повярваш, че на Коледа стават чудеса и, че всеки трябва да получи подарък, независимо от своето социално положение. Всичко това беше подкрепено от „Операция Рождествено дете“. Мисията и е да покаже Божията любов по осезаем начин на нуждаещи се деца по целия свят и заедно с местната църква да сподели Благата вест за раждането на Иисус Христос. Третокласниците не за първи път споделят празниците с децата от ЦНСТ. В първи клас празнуваха заедно в залата за хранене и гостите отново получиха много подаръци. Изпращали са им мартеници и поздрав за 1 март. Събираха топли дрехи и обувки за своите приятели. Гостите се зарадваха на подаръците и благодариха от сърце, а ние бяхме щастливи да покажем още веднъж своята съпричастност и подкрепа за нашите приятели от ЦНСТ-Плевен. Третокласниците изпратиха с усмивки и топли чувства своите гости и се надяват съвсем скоро отново да се срещнат.

 

Дарина Георгиева XI клас

Back to top button