Графитите – начин за изразяване на личността

В днешно време много артисти създават свой собствен стил чрез това изкуство – невероятна съвкупност от цветове, форми и ефекти. Сред тези артисти е и Свилена Кунчева – ученичка в 9з клас
– Защо графити, а не върху платно – какво е различното?
– По принцип рисувам каквото ме грабне – освен графити и комикси и анимета. В графитите ме спечелиха цветовете и ефектите и най-вече, че благодарение на тях изразяваш себе си и имаш свой собствен стил. Разликите между графитите и рисунките върху платно не са големи – техниката е по-различна и може би с графитите се свиква по-трудно, дори в началото е малко странно.


– Какво са графитите за теб?
– За мен графитите са начин за изразяване на себе си. Може би така се старая да изградя свой собсвен стил на рисуване и да включвам различни елементи. И най-вече – за мен графитите са нещо, което ме радва. Бих искала също и да зарадвам тези, които минават покрай тях.
– Къде най-често рисуваш?
– Досега съм рисувала повече на хартия, веднъж на стена и в тетрадка за графити – blackbook. Запасила съм се със спрейове и маркери и наистина искам да опитам на стена, какъвто и да е резултатът .
– Откога се занимаваш с графити?
– От около три-четири години.
– Имате ли група за графити или нещо подобно?
– Преди се бяхме събрали няколко човека и мислехме да си правим група, даже нарисувахме няколко общи графита. Накрая нищо не стана и вече драскам сама.
– Има ли отделни стилове при графитите? Ако да, имаш ли любим?
– Да, има. Любимите ми са old school и може би wild style. Освен самите графити има различни герои и графити азбука. Всеки изгражда свой собствен стил с времето.
Опитайте и вие!

 

Мерилин Писина 7а

Back to top button