Гостуваме в Холандия по „Пътуване между културите“

От 13 до 17 май шестчленен екип от СОУ „Иван Вазов“ заминава за Холандия, за да представи училището и страната по време на петата мобилност по проекта „Пътуване между културите“ по международната програма „Коменски“. Това са ученичките Александра Гергушка от 9Л клас, Александра Стоянова и Нора Ал Хажари от 10З клас и Гергана Минчева от 11И клас, с ръководители Нина Тотева и Ренета Стоянова. Тези четири ученички са избрани от 48 активно работещи по проекта, като чрез точкова система са оценени всички техни изяви. До събеседване по английски език са допуснати първите десет в класацията.

Конкуренцията между учениците беше голяма, затова избраните смятат, че заминаването в Холандия е заслужена награда за техния труд.
Основните теми, по които ще се работи в Холандия, са „Образование“ и „Социални проблеми“. Град домакин ще бъде Хелветслюис, а в програмата са включени посещения на Международния съд в Хага, музея „Де Гевангенпорт“ и други интересни обекти.
Припомняме, че работата по проекта „Пътуване между културите“ започна през есента на 2010 г. и ще продължи до тази есен. Освен България, в него участват Словакия, Великобритания, Полша, Румъния, Испания и Холандия. Първите четири мобилности бяха в Словакия, България, Испания и Полша.

Източник: Посредник 

Back to top button