Голямата награда от „Освобождението” е на наша ученичка!

Във връзка с Националния празник на Република България – Трети март и честването на 135 години от Освобождението на България, Дирекция „Военноисторически музеи” и Община Плевен, с подкрепата и съдействието на МОМН, организираха традиционния конкурс за детска рисунка на тема „Освобождението”. От месец юни 2005 г. конкурсът придобива  национален статут.

Изложбата с детски рисунки бе открита на 28.02.2013 г. от 11:00 ч. в залите на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”. В конкурса участват ученици от 1 до 8 клас от цялата страна, разделени в две възрастови групи – от 1 до 4 клас и от 5 до 8 клас.

Награден фонд присъди Голямата награда на Дирекция „Военно исторически музеи” и Община Плевен на Сияна Генадиева Максимова, ученичка от 5б клас (2-ра възрастова група) от нашето училище. Сияна бе допълнително подкрепена с аплодисменти и съпричастие в този така щастлив за нея момент от своя клас – 5б с класен р-л Китка Съйнова и учителката си по изобразително изкуство г-жа Клаудия Черакчиева.

 

В 1-ва възрастова група Михаела Валентинова Георгиева от 3г клас зае достойното 2-ро място! Малката художничка получи подкрепа както от всички присъстващи от нашето училище, така и от нейния преподавател по рисуване г-н Олег Маринов.

В залата присъстваха видни гости, ученици, родители, учители, участниците в конкурса, както и участниците в специално подготвения тържествен концерт по повод награждаването.

Нашето училище бе достойно представено от ученици както от среден, така и от начален курс. Творбите на децата са изложени на челни позиции в залите на Плевенската панорама.

 

Честито на победителите! Пожелаваме им бъдещи изяви и още много успехи!

nagraga2 nagraga3 nagraga4 nagraga5 nagraga6

 

 

Back to top button