Гергана Минчева с шампионска титла в скока на височина

Абсолютна шампионка за 2012 година в скока на височина се оказа ученичката от СОУ “Иван Вазов” – Плевен Гергана Минчева. Единадесетокласничката извоюва златен медал в старшата възраст на закрито и на открито, както и се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка при жените. Надпреварата за мъже и жени се проведе този уикенд в Сливен, където Минчева бе безапелационна и отново преодоля летвата с височина 160 см. Височината се оказва непреодолима за нейните конкурентки от началото на годината, но този път тя я преодолява с контузия на коляното. Сега й предстои операция, но героизмът на момичето няма как да не бъде забелязан от специалистите по лека атлетика.

Гергана Минчева тренира при Никола Николов. Лекоатлетическият ни спец започва работа със състезателката когато тя е в 7 клас и продължава заниманията си с нея и до днес. Най-доброто й постижение е 165 см, което тя постига през миналата година. 
С успеха си от Сливен девойката става абсолютен шампион с 3 златни медала в скока на височина за тази година.
През тази година гордост за Николов е и Даниел Анков. Даниел е многофункционален състезател. На зимното първенство в зала той е първи в скока на дължина и трети на 60 метра гладко бягане. През лятото в столицата Анков отново е пръв в дългия скок и печели сребро в бягането на 100 метра.
Гордост за плевенската школа са и откритията на нашите треньори Габриела Лалева и Петър Кременски. На откритото първенство по лека атлетика за мъже и жени в Сливен Лалева спечели два златни медала в бягането на 100 и на 200 метра. Кременски пък защити титлата си от миналата година в бягането на 200 метра, спирайки хронометрите на 21.22 секунди. Със защитена титла в тройния скок е и друга възпитаничка на нашата школа – Андрияна Бънова. На състезанието в Сливен Бънова записа личен рекорд от 14.03 метра. Преди това тя все злато и в скока на дължина.

Източник: Посредник 

Back to top button