Гергана Христанова от 9г клас с медал от националния кръг на KGL

На 4.06.22г. в хотел „Рамада“, София се проведе Cambridge Day, конференция на преподавателите по английски език, на която бяха връчени наградите на учениците класирали се на националния кръг на Kangaroo Global Linguistics, състезание по английски език за ученици от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, в която членува и нашето училище. Сред наградените ученици беше и Гергана Христанова от 9г клас на СУ „Иван Вазов“, която се класира на второ място в най-високото ниво на това състезание В2. Ето какво сподели Гергана:
„Като цяло Cambridge Day беше доста поучително преживяване, докато не дойде време за церемонията по награждаването. Имената на медалисти от по-долните нива се показваха на екрана, те излизаха с учителите си пред аудиторията и си получаваха наградите. Наближаваше нивото B2, а вълнението и притеснението растяха.
Докато награждаваха третото място на ниво B2, аз наклоних поглед надолу. Напълно бях готова да чуя нечие друго име и да не ми се наложи да изляза. И се заслушах: „На крачка от върха, на второ място на ниво B2 се награждава Гергана Христанова …“ Друго не помня.
С госпожа Стоичкова закрачихме напред, аз с широка усмивка. Разликата между мен и първото място беше една точка, но не позволих на този факт да ме спъне. Щом стигнахме, Владимир Колев, директорът на Klett Bulgaria, ни поздрави и се приближи към мен. Наведох глава и около врата ми се появи огромен медал. После подадоха на мен и г-жа Стоичкова подаръци и ни снимаха.
Но това не беше любимият ми момент. Най-приятно ми стана след награждаването, преди пътуването обратно за Плевен. Тъй като ръцете ми бяха заети с багаж, не бях имала време да сваля медала си. Напълно непознати хора, които го бяха забелязали, ме поздравяваха за успеха.
Много благодаря на СУ „Иван Вазов“ за предоставената възможност да участвам в KGL 2022, както и на Христина Стоичкова, че ме придружи до София и че ми преподава английски език тази година.“
Гергана Чавдарова Христанова, 9г

Back to top button