Георги Грозчев – най-добър млад футболист в област Плевен

На 12 ноември Национален стадион „Васил Левски“ стана домакин на наградите на асоциацията на Българските футболисти. Деца от различни региони си тръгнаха с награди от националната програмата „Децата и футбола“. Сред наградените е и Георги Захариев Грозчев от 7в клас. Седмокласникът е гордост не само за училището, но и за целия плевенски регион, защото спечели купа за най-добър млад футболист за 2013г. по тази програма за област Плевен.
За щастие, срещнах Георги в коридора на училището на следващия ден след награждаването. Доста щастлив от постижението си, той показваше наградата си. Спрях го, за да го поразпитам, и той с готовност ми разказа как получил купата си лично от самия Христо Стоичков, а на събитието са присъствали и други известни футболисти. Младежът сподели, че от 7-годишен се занимава с футбол и скромно призна, че има и други награди в колекцията си. Учителят му по физическо възпитание и спорт – г-н Сотир Пецанов, с нескрита гордост похвали ученика си за неговото постижение и отбеляза колко добър футболист е.

Пожелаваме на Георги още много успехи и се надяваме, че ще достигне висотите не само на българския, но и световния футбол.

Силвия Тачева – 10и клас

Back to top button