Футболистите от втори клас – първенци в спортен турнир

Учениците от СОУ „Иван Вазов” неведнъж са доказвали таланта и уменията си в ред спортни и научни дисциплини. И тази година отново наши съученици бяха първи в много и различни състезания по изобразително изкуство, математика, компютри, волейбол, баскетбол, футбол, хандбал, тенис и други. За да се постигат подобни резултати, разбира се, нужна е и дългогодишна подготовка и много опит, но футболистите от втори клас показаха на всички, че с достатъчно талант и упоритост, дори и малкото тренировки могат да донесат желания успех.

 

Второкласниците взеха участие в турнира „Футбол 05”, организиран от Община Плевен, УСШ и ОС на БФС, който се проведе в рамките на 5 месеца, като началото му бе поставено на 27 септември 2014. Състезанието протече на два етапа, от които първият беше до месец ноември, а вторият – през април и май. Мачовете, които начинаещите футболисти изиграха, се състояха почти всяка събота в СК „Замъка” и УСШ – Плевен и бяха на принципа всеки срещу всеки. Въпреки факта, че отборът на малчуганите бе събран едва в началото на тази година, непосредствено преди турнира, те успяха да победят в 12 от общо 13 провели се игри, заемайки заслуженото първо място.
Учениците се срещнаха на терена с отбори от много плевенски училища, като тяхна най-голяма конкуренция се оказаха децата от ОУ „Д-р Петър Берон”, които са тренирани от по-дълго, но успяха да победят нашите второкласници само в първия мач. Всяка от игрите беше в рамките на 3 полувремена по 10 минути, както и от почивки по 5 минути между тях, а всеки отбор беше съставен от по 5 титулярни играчи и по 1 вратар. Футболистите, представили ни на турнира, са: Иво Квецински и Пламен Николов от 2в клас, Васил Лалов, Билян Минков, Аспарух Георгиев, Евгени Сълковски, Иван Червенков, Момчил Агапов и Никола Александров от 2г, както и Алекс Чакъров и Мартин Рангелов – 2д.
На награждаването, провело се на 30 май, второкласниците получиха заслужената си купа за първо място.
За да постигнат такъв успех за толкова кратко време, учениците имаха нужда от много и усилени тренировки. За подготовката им, както и за съствянето на отбора, изцяло заслуги има господин Олег Маринов, преподавател по физическо възпитание и спорт на начален курс. Тъй като във „Футбол 05” право на участие имат само деца от първи и втори клас, отборът няма да има възможността да се яви и догодина, но сме убедени, че техните победи в много други подобни състезания тепърва им предстоят.

 

Глория Писина, 11з клас

Back to top button