Футболистите ни – шампиони в ученическите игри

Макар областният етап на ученическите игри да приключи, спортните постижения за нашите съученици не спират. Освен това, талантливите ни спортисти могат да се похвалят, както с индивидуални отличия, така и с множество титли в отборните спортове. Доказателството за това са футболните успехи, които дължим на отборите ни както в категорията момчета 5-7 клас, така и юноши 8-10 клас.

 

Едва ли някой би останал очуден, обаче тъй като тази година, изявите донесли призови места за нашето училище, бяха не в една или две дисциплини. Нещо повече, футболът е един от най-конкурентните спортове на ученическите игри, факт, който прави победата на талантливите футболисти още по-впечатляваща. Те не само се пребориха в първия общински етап, грабвайки първото място, но и завоюваха златото на обастния кръг провел се на 25 март в град Плевен. Именно това събитие е кулминацията на предишните няколко мача, където отборът на юношите се доказа над представителите на училищата: ГПЧЕ с резултат от 1:0, ДФСГ „Интелект“ с резултат 4:0, МГ „Гео Милев“ с резултат 6:0, за да се стигне до решаващия мач със СОУ „Пейо Яворов“, завършил с 4:2. Няма как да не споменем капитанът Мариян Петков от 10 м клас, както и гол-майстора Виктор Митов от 9 м клас, но огромен принос за победата имат и Марио Николаев, Цветомир Георгиев, Айхан Севков – 8б, Георги Грозчев – 8л, Антонио Георгиев- 8з, Марио Попов, Кристиян Георгиев, Виктор Атанасов, Момчил Дойков 9з, Павел Петков – 9б, Мартин Петков, Теодор Иванов – 9м, Евгени Вълков, Преслав Събев, Виторио Димитров – 10б, Данаил Йорданов- 10л.
Успехът, разбира се, се дължи не само на екипната работа, усилените тренировки и отделеното време, но и на техния треньор г-н Продан Лазаров. Той е един от решаващите фактори, извели отбора до двете първи места. Но истината е, че тазгодишните отличия са поредните, тъй като футболистите стигат за 4-та поредна година до престижното първо място. Явно традиционните купа, грамота и топка, връчвани на победителите, са поредно доказателства за уменията на спортистите. Но ако юношите са истински ветерани в ученическите игри, то момчетата от 5-7 клас тепърва се доказват. Липсата на опит не успя да им попречи и те се класираха на трето място в областния кръг. Можем да сме сигурни,че убедителното им представяне е едва началото на техните успехи. За бронза се пребориха Юлиан Николов -5д, Георги Георгиев, Ивайло Събев, Момчил Димитров, Николай Генов, Кристиян Копев – 6г, Иван Рашков, Илия Тенев – 6д, Борислав Попов, Слав Петков, Калоян Димитров – 6в, Юли Митков, Денис Асенов – 6е, Ангел Танев – 6ж, Василен Никифоров, Слави Славейков – 7ж, Любослав Иванчев – 7г, Валентин Търнов -7в, Стефан Власев -7д. Не ни остава нищо друго освен да пожелаем късмет и нови достижения на нашите шампиони.

 

Виктория Якимова 11з клас

Back to top button