Есенни багри красят училищния коридор

По традиция преподавателките по изобразително изкуство в нашето училище- г-жа Клаудия Черакчиева и г-жа Росица Симова, подготвят изложба с картини на свои възпитаници, посветена на есента. Тази година също не е изключение, а невероятните произведения на младите художници вече красят коридора на втория етаж, където бяха грижливо поставени в рамки още на 24 октомври.

Рисунките са на надарени творци от 5, 7 и 8 клас и представляват очарователни природни и архитектурни пейзажи, обагрени в златистоалените цветове на есента. В коридора на училището може да видите картините на Ива Тихомирова Цветанова (5а), Камелия Димитрова Вачева (5а), Мариса Радославова Радева (5а), Христиана Анастасова Караиванова (5а), Александра Детелинова Руменова (5б), Анна Ивайлова Дойчинова (5б), Корделия Галинова Георгиева (5б), Ива Христофорова Лазарова (5в), Изабела Тодорова Минкова (5в), Йоанна Мирославова Цветанова (5в), Ванеса Шакирова Дикенсалиева (5г), Назъм Кудрет Яшаров (5г), Теодора Бисерова Георгиева (5г), Дария Детелинова Георгиева (5д), Дебора Евтимова Евтимова (5д), Викторио Петев Петков (5е), Александра Александрова Георгиева (5ж), Биляна Ивова Динова (5ж), Дамян Иванов Панталеев (5ж), Жанета Стефанова Спасова (5ж), Мария Денисова Бохотлиева (7а), Вероника Василева Атанасова (7в), Теменуга Цветомирова Георгиева (7в), Александра Данаилова Дюлгерова (7г), Василена Николаева Нинова (8б), Изабел Петрова Велковска (8б).

Освен с тези умели художници СОУ „Иван Вазов“ може да се похвали още с много, но поради липсата на място в рамки са окачени само малка част от творбите, с които разполагат преподавателките. Тези картини всъщност не са създадени по някакъв специален случай, а са плод на въображението и труда на учениците в часовете по изобразително изкуство от началото на учебната година до сега и това обяснява защо са толкова много на брой. За преподавателките, разбира се, е било доста трудно да изберат кои творби да изложат в коридора. Вероятно забелязвате, че в изложбата голяма част от рисунките са на петокласници. Това е така, защото учителките по изобразително изкуство са решили да дадат стимул на по-малките художници, някои от които са нови в нашето училище.

Изложбата веднага предизвика искрения интерес на ученици и учители и доста често може да видим хора, показващи с нескрито възхищение картините. Естествено, не само страничните наблюдатели, но и самите автори на прекрасните есенни произведения са развълнувани, а петокласниците са в истинска еуфория, че могат да се похвалят със своя рисунка, експонирана в коридора на училището.
Към художниците и техните преподавателки отправяме една напълно заслужена похвала, а към останалите- ако по някаква случайност все още не сте имали шанс да разгледате тазгодишните шедьоври, горещо ви препоръчвам да се отбиете до втория етаж на училището, който се е превърнал в една съвсем реална есенна приказка!

 Силвия Тачева 11и клас

Back to top button