Екскурзия XIл и XIм клас – 27-28.11.2016г.

Отново на екскурзия

Ноемврийските слънчеви лъчи галеха нежно лицата ни, студеният полъх, предсказващ  идващата зима, гъделичкаше телата, а вълнението от предстоящата екскурзия се отразяваше в очите ни. Аз и моите съученици от Хl л и Хl м клас поехме към поредното приключение – за гр.Троян, с.Орешак и с.Чифлик, пълни с ентусиазъм.

Първата ни дестинация бе Троянският манастир. Едно изключително място, зареждащо и пречистващо душата на всеки, докоснал се до него. Намира се на брега на р.Черни Осъм, в с.Орешак. Постройката на външен вид е леко старомодна, но за сметка на това е обрисувана с много икони и образи, представящи деянията на Христос и Библейски сцени.

В изложбените зали в с. Орешак се докоснахме и до произведенията на майстори –  занаятчии. Всеки един предмет бе изваян с толкова много любов, съвършен до последния детайл. Имаше творби на  африканското изкуство. Гостуващата изложба от Палестина представи ювелирни изделия – основно гривни и пръстени, които са изключително лъскави, старателно изработени, отразяващи блясъка на палестинското изкуство.

В Чифлика ни настаниха приветливо в хотела и се възползвахме от услугите, които предлага – басейн, фитнес, сауна. Успяхме да се насладим на великолепната почивка подобаващо. Гледката от хотелската стая бе уникална – зеленина, малка къщурка, намираща се в гората, небе, което сякаш се сливаше със земята, а мъглата измежду дърветата допринасяше за загадъчния и магичен облик на природата.

На втория ден си направихме кратка разходка из гр.Троян. Въздухът там е по-чист, хората са по-дружелюбни, а природата – по-красива. Хълмове и долини – всичко това го обгръща и го превръща в град на спокойствие и хармония.

С всяка изминала година все повече и повече осъзнавам, че точно тези моменти ще се запомнят. Точно те ще останат в съзнанието ни като хубав и топъл спомен. Време на безгрижие, смях и веселба.

Антония Богданова XI л клас

 

Back to top button