Екологично модно шоу подготвиха малчуганите

 

Учениците от 1-4 клас получиха еко-послание чрез международния проект „Повече дървета? Да, моля!” да се включат в екоревю. С участието си малчуганите доказаха, че рециклираните материали могат да бъдат полезни. 81 деца от 1 до 4 клас в СОУ „Иван Вазов”, гр. Плевен на 5 март 2014 год. дефилираха с изработените от тях и близките им екологични облекла. Екоревюто за малките ученици се превърна в красив празник, свързан с грижата за природата, в едно атрактивно шоу, посрещнато с въодушевление и много емоции от публиката. Учениците от почти всички паралелки с желание се впуснаха в изработването на уникалните дрехи, украшения и аксесоари. Различните видове хартия, найлон, станиол и ред други отпадъчни материали бяха превърнати от сръчните ръце на учениците в оригинални и неповторими костюми. Творците влязоха и в ролята на манекени и превзеха с лекота „модния подиум”. Чрез богато въображение на „дизайнерите” оживяха и приказните герои – Синята фея, Пинокио, принцеса Аврора. Не липсваха сред героите рицарите от Средновековието, които имаха бойно снаряжение от хартия. Като на дворцов бал, на фона на приятна италианска музика, се редуваха красиви и оригинални модели.

 

Екологичното модно шоу предизвика голям интерес най-много сред учениците от трети клас – 3б, 3г, 3е, 3а клас. Някои от учениците от 2б и 3б клас имаха ушити по два уникални тоалета. Най-малките участници бяха трима първокласника – от 1г и 1в клас. С богато въображение и под знака на аплодисментите всички малки манекени се чувстваха прекрасно в своето облекло от рециклирани материали. Част от децата сами си бяха измислили и приготвили дрехите от найлонови торбички, от хартия, а на други родителите бяха вложили много естетика за успешното представяне на децата си в модното екологично шоу. За чудесното представяне в ревюто малките получиха грамота и химикалка.
Екипът от учители, отговарящи за международния проект по програма „Коменски”, благодари за съдействието на директора на училището, на родителите, на класните ръководители от четвърти, трети и втори клас, на учителя по музика в началния етап за умело подбраната музика и точните указания за дефилирането, на господин Маринов, направил видеофилм на мероприятието, както и на парти агенцията „Като на Кино” за уютната обстановка при провеждане на ревюто.
Благодарим и на малките ентусиазирани участници в екологичното шоу, които доказаха, че всеки човек може да даде своя творчески принос и да осъзнае, че промяната към едно по-чисто и екологично бъдеще е необходимо!

{youtube}qo2yQUicDlA{/youtube}

 

ecoshow2
Екологично модно шоу
ecoshow3
Екологично модно шоу
ecoshow4
Екологично модно шоу

 

Back to top button