Ех, свършиха четирите незабравими години!

Едно невероятно предизвикателство, което продължи 4 години! Пътищата  на класните ръководители Стефанова, Ненчева, Коцева, Лишкова, Георгиева и Тодорова  с техните възпитаници се събраха в един топъл есенен ден  през 2016 година. В този ден те се запознаха със своите класове. И закрачиха по пътя заедно… Няма ученик, който да не си спомня първите „знам“ и „мога“, първите приятели… Не беше лесно, но беше забавно, особено през последната необичайна учебна година, когато учителите продължиха да влагат професионализъм, всеотдайност и творческо вдъхновение при дистанционното обучение. Четвъртокласниците им се отблагодариха с труд, знания и култура на поведение и в електронна среда. Една пъстра въртележка на училищния живот накара ученици и учители да разчитат до последно един на друг и да се изненадват взаимно.

Четирите години на обучение, на смях и незабравими преживявания, се изнизаха като един миг. Настъпи краят на учебната година за учениците от четвърти клас. Те изкачиха първото стъпало – „Начален етап“ на знанието от крепостта „Наука“. Ежедневието им бе изпъстрено с учение и труд, с радост и смях, понякога с тревоги и трудности. Уроците развиваха, каляваха, изпитваха възможностите на всеки ученик. Тези деца поеха на крехките си рамене много отговорности, изправиха се пред различни  предизвикателства, особено през последните три месеца. От ден на ден ставаха по-мъдри и уверени, по-сдържани и съобразителни.

С огромно вълнение, сълзи в очите и щастливи усмивки четвъртокласниците в СУ „ Иван Вазов“, гр. Плевен споделиха с родители и гости радостта си преди тържественото връчване на удостоверенията за завършен начален етап и си припомниха прекрасни моменти от едно вълнуващо четиригодишно приятелство. Учениците от някои четвърти класове преживяха онлайн тържество „Четири години учим, творим и се веселим“, в което се представиха като талантливи актьори. Те изиграха очарователно своето необикновено представление. Отговориха на много въпроси за мечтите, за приятелството, за добрите хора… Учителите пожелаха на своите питомци много здраве, да вярват в себе си и да сбъдват мечтите си. Децата от шестте паралелки благодариха за своите първи училищни години и обещаха да продължат да дават най-доброто от себе си, да превръщат трудностите в предизвикателства и да бъдат гордост за своите родители и учители. Изгледаха видеофилмите „Защото Ви обичам…“, „За незабравимия четвърти клас с любов“, „Четири години училищно детство“ „Четиригодишно приятелство“, „С обич към учителя“. Родители и учители не забравиха, че светът през детските очи е пъстър и разноцветен, затова и тяхното годишно онлайн сбогуване бе изпълнено с незабравими моменти от училищния живот. Взаимно си бяха направили мили спомени, които предизвикаха много умиление.

На 18 юни, 2020 година, в зала „Европа“, с много пожелания бяха връчени удостоверенията за завършен начален етап на основно образование, грамоти за отличените и албум със снимки от първи до четвърти клас. За изпращане на „малките абитуриенти“, учителите скътаха в сърцата си един скъп спомен. Учениците засвидетелстваха своята обич и признателност към всички, които са им подали ръка в техния път, благодариха за грижите и поискаха прошка за техните детски немирства. „Един неразделен випуск, който четири години вървя ръка за ръка със своите класни ръководители. Четири години труд, упоритост и вяра. Четири години приятелство, откровение и обич, смях и сълзи, сила и устрем. И нека да продължат, като един жизнерадостен випуск напред към новото и примамливото в пети клас!”

Директорът на иновативното, най-авторитетното и най-голямото в област Плевен СУ „Иван Вазов“, господин Димитър Митев, уважи всяка от шестте паралелки и ги поздрави за успешното им завършване. Родители, близки и гости споделиха празника на випуск 2020 година. След тържеството всички паралелки се забавляваха Имаше детско парти, организирано от техните близки. Много весело настроение цареше там. Децата с интерес участваха в различни състезателни игри и получиха много награди. Насладиха се на вкусни торти. Пуснаха в небето своите желания с пъстроцветни балони.

В края на месец юни част от четвъртокласниците участваха в състезания. Трябваше да вземат самостоятелни решения, за да сбъднат малка частица от бляновете си. Нека и в пети клас „малките абитуриенти“ от випуск 2020 да не се страхуват да отворят вратите към света на знанията. В класните стаи на бъдещите петокласници ще има пак приключения в страната на предметите от реалната наука, към които ще ги водят новите им учители.

Нека пожелаем на учениците, които избраха СУ „Иван Вазов“ за продължаване на образованието си и в следващия етап, много здраве, благополучие, и мъничко магия!  Не забравяйте думите „Ние не сме най-добрите, но по-добри от нас няма!“ Вярвайте в себе си и следвайте мечтите си!

Back to top button