Eдна незабравима екскурзия през погледа на Поли, Никол и Кристин от трети клас

Беше слънчева сутрин. Всички деца от трети „а“, „б“ и „в“  класове бяхме развълнувани, защото тръгвахме на екскурзия към град Габрово.

Качихме се в автобусите. Гледката до там беше уникална. Първото място, на което отидохме, беше Априловската гимназия. Там научихме много интересни неща.Раздадоха ни бележниците в една стара класна стая. Беше много забавно и интересно, но за жалост излязохме и си тръгнахме.

Развеселихме се, като чухме, че ще ходим в Залата на смеха. Там беше красиво, интересно и много весело. Имаше дори и планета, която е открита на първи април. Научихме, защо габровци режат опашките на котките и защо не е нужно да използваш чадър, когато вали дъжд. Видяхме смешните си лица в криви огледала. Казахме желанията си на една котка с отрязана опашка и прогонихме злите духове. Скачане, лудуване, игри, веселба, картини и звуци, които ни караха да се смеем от сърце. Да, това е Залата на смеха, защото по–забавно място от нея – няма.

Дойде време да си тръгнем, но този път не се натъжихме, защото знаехме, че отиваме в Етъра. Това е най-хубавото място в град Габрово за почивка. На една голяма поляна играхме, а малките улички със събрани покривчета  и посипани с калдъръм  много ни харесаха.

Когато пристигнахме в Плевен, не изчакахме родителите да ни поздравят, защото бързахме да споделим страхотните си преживявания.

Беше лесно да кажем: “Това е най–хубавата ни екскурзия!“.

Back to top button