Една незабравима екскурзия на 10б и 11з клас

Най-накрая ние, учениците от 10б клас, осъществихме бленуваната екскурзия. И се случи точно такава, каквато искахме да бъде – забавна, емоционална и запомняща се. Нашата компания бяха съучениците ни от 11з клас, с които вече сме и приятели!

През трите години на нашето познанство се променихме много, и то към по-добро. Всеки ден научавахме по нещо за живота и по нещо за другите. Превърнахме се в колектив и за радост имаме още 2 години, в които да се забавляваме заедно. Ученическите екскурзии са времето, в което, освен че посещаваме нови и интересни за нас места, се сплотяваме още повече. А какво по-хубаво от нови познанства! Ние избрахме маршрута и хотела и поканихме 11з клас да дойдат с нас. Радваме се, че се отзоваха. Обещахме си да заслужим още една толкова хубава екскурзия и да бъдем отново заедно.

Маршрутът на екскурзията беше Плевен – София – Самоков – Плевен. Тръгнахме на 3 декември сутринта. Не усетихме кога пристигнахме, през целия път разговаряхме и се смяхме. В София посетихме Боянската църква, която ни впечатли с автентичните си стенописи. След това разгледахме подробно експозицията на Националния исторически музей. Следобед пристигнахме в гр.Самоков и се настанихме в хотел „Арена”. Престоят ни там беше изпълнен с много шеги, песни и танци. На сутринта не ни се тръгваше. Разгледахме Самоковския девически манастир „Покров Богородичен“, който всъщност е  действащ девически манастир на Българската православна църква. Разходихме се и в центъра на града, след което отново поехме по пътя към Плевен. Времето мина неусетно бързо, но ни останаха приятните спомени!

10б клас

Back to top button