Деца помагат на деца с благотворителност

Великденска благотворителна изложба под надслов „Деца помагат на деца“ е организирана в Клиниката по УНГ болести при УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ Плевен.

Инициативата е по идея на 4-годишния Мартин, опериран в клиника.

Със съдействието на още 18 деца от предучилищната група в СОУ „Иван Вазов“ Плевен, под ръководството на Татяна Янчева, с благотворителна цел са предоставени над 50 произведения – картини, апликации и други. Творбите на малчуганите са изложени във фоайето на високия корпус на Втора клинична база на Университетската болница. Пред своите произведения Кристиян Христов и Константин Радковски, ученици от същото училище, набират средства за дарителската кампания.

В 11.00 часа днес събраните дарения ще бъдат официално поднесени на децата с кохлеоимпланти и Ваня Радева от Центъра за рехабилитация на слуха и говора към Съюза на глухите Плевен. За почетни гости на тържеството са поканени кметът на Община Плевен Найден Зеленогорски, проф. д-р Григор Горчев, ректор на Медицински университет Плевен, доц. д-р Димитър Стойков, изпълнителен директор на УМБАЛ «Д-р Георги Странски» и др.

Източник: DarikNews

Back to top button