Деца и родители отбелязаха Деня на християнското семейство

На 21 ноември се отбелязва Въведение Богородично, но освен това датата е определена и за Ден на християнското семейство. За да почетат този светъл празник нашите съученици от 4е клас и класната им ръководителка- г-жа Надя Тодорова, се включиха в една съвместна инициатива с Регионална библиотека „Христо Смирненски“ , която беше част от проекта „Семейство, училище, библиотека- заедно можем повече“.

Малчуганите успяха да превърнат празника в един незабравим ден не само за себе си, но и за своите родители, които те поканиха на своята импровизирана веселба, която се проведе в артзалата на регионалната библиотека.

Мероприятието беше открито с поздрав от клуба по народни танци „Вазовска плетеница“. Танцьорите отстъпиха сцената на водещите, които приветстваха с топли думи всички гости. Децата първо разказаха с няколко думи историята на празника, а след това представиха различни стихотворения заедно със своите родители. Избраните творби бяха на български автори, сред които Иван Вазов и Ран Босилек, и бяха тематично подбрани специално за случая. Малчуганите дори разиграха притчата „Голямото семейство“.

След като показаха колко умели актьори и рецитатори са, младежите поканиха своите родители да се включат в няколко забавни игри. Учениците се разделиха на три групи и играха на „Забавна анаграма“- всеки отбор трябваше да състави колкото се може повече думи от буквите на думата „семейство“. Второто предизвикателство пък се казваше „Пъзел от думи“. За него всяка група получи плик с 5 мъдри мисли- 3 на български и 2 на английски език, чиито разбъркани думи трябваше да подреди в правилния ред. За последната игра всеки тим получи по един работен лист, на който да напише колкото се може повече неща, които асоциира със семейството.

И в трите предизвикателства децата работеха заедно със своите родители и всички истински се забавляваха. Всичко хубаво обаче си има край, но преди това за гостите беше подготвена една последна изненада. „Вазовска плетеница“ отново излезе на сцената за един заключителен танц и, разбира се, получи бурни аплодисменсти след изпълнението си.

Домакините на мероприятието- Регионална библиотека „Христо Смирненски“ пък имаха подарък за нашите четвъртокласници-два комплекта за федербал. Г-жа Тодорова ги прие с огромна радост и обеща, че ще ги използват още в първия час следващата седмица.
Водещите закриха мероприятието с няколко благодарствени думи към своите гости, а след това дойде време за снимки за спомен.

Импровизираната веселба даде възможност на деца и родители да прекарат повече време заедно и да се забавляват, а не е ли точно това целта на Деня на семейството? Поздравяваме нашите четвъртокланици за инициативата и се надяваме да продължават все така.

Силвия Тачева, 11и клас

 

Back to top button