Деница Иванова отново с медал по акробатика

За пореден път ще ви споделим радостта си от спортните успехи на Деница Георгиева Иванова от 4д клас. Несъмнено името й ви звучи познато и това е така защото вече за четвърта поредна година тя се връща с триумф от традиционната клубна надпревара по аеробика.

 

Тазгодишното четвърто издание на спортното първенство, което вече се е преврърнало в ежегодно, се състоя на 16 май, а домакин и организатор по традиция е спортен клуб „Спартак“- Плевен, в чиято зала се проведе мероприятието. Надпреварата всъщност е предназначена за възпитаниците на клуба и отново успя да събере доста състезатели. Поради разликата в годините, участниците, които са се включили в първенството, бяха разпределени не само по пол, но и по възраст. Нашето момиче е попаднало във възрастовата група на 9-11-годишните.
Талантливите плевенски акробати са били оценявани компетентно по десетобалната система от професионалисти- треньори в клуба, които са натрупали дългогодишен опит в областта на спорта. Деница се е състезавала самостоятелно, а не в отбор. Със забележителните си умения, гъвкавост и пластичност третокласничката е изпълнила сложните съчетания, които е била подготвила. Изглежда представянето й е успяло да заинтригува съдиите, защото тя заслужено си е спечелила 8.1 точки. Този завиден резултат я изпраща на престижната втора позиция в нейната възрастова група, за което момичето бе наградено със сребърен медал и грамота.
Четвъртоклацничката изглеждаше доволна от постижението си и това е напълно нормално. Тя за пореден път затвърди позицията си на отлична акробатка, а изключителното й представяне показва колко обещаващ е талантът й. За да постигне подобен висок резултат обаче тя е отделила много време, внимание и усилия. Деница се занимава с аеробика от около четири години. Тя сподели, че се упражнява всеки ден по два часа, а нейна треньорка е г-жа Галя Паралийска. Момичето обясни, че госпожата измисля съчетанията, които трябва да изпълнява и с които се представя на надпреварите. Четвъртокласничката обаче не се затруднява при усвояването им.
Забележително е, че въпреки натоварената си програма, Деница успешно успява да се справи и с училищните си задължение, за което трябва да я поздравим. Това е така, защото тя умело балансира нещата. Следващият ангажимент на младата акробатка например щеше да е през юли в Бургас, но се отлага тъй като момичето ще се явява на изпити за кандидатстване в нова паралелка. Деница обаче е решена да се състезава за титлата „Млад акробат“ през ноември месец.
Не ни остава друго освен да поздравим нашата медалистка за поредното отлично представяне и да й пожелаем успех в следващата й надпревара!

 

Силвия Тачева, 11и клас

Back to top button