Даниела Данаилова с награда по информационни технологии

И тази година учебен център „Гений“- Плевен организира традиционния си конкурс за детско творчество на тема „Моята свободна България“. Както се очаква, нашето училище си имаше представители в надпреварата и съответно можем да се похвалим и с победител- Даниела Димитрова Данаилова от 5б клас. Нашето момиче грабна трета награда в раздел информационни технологии.

 

Всяка година конкурсът има различна подтема, като този път децата трябваше да покажат своето виждане за „България – моето бъдеще“. Условията за участие в творческата надпревара бяха традиционните. Участниците са разделени в две групи според възрастта си: първата- до 14 години, а втората- от 14 до 19. Представяните творбите пък са в три раздела, първият от които е литературно творчество и включва жанровете стихотворение, разказ и есе. Втората категория е изобразително изкуство, като тук на творците е дадена голяма свобода за формата на рисунката и избраната техника на работа. Информационни технологии е третият раздел. В него състезателите участват със свои мултимедийни презентации. В надпреварата няма ограничение за броя и вида на творбите, с които се е включил даден участник.
Нашата петокласничка се насочи към третата категория. Тя сподели, че създаването на презентацията не й е отнело много време- около два дни. Даниела призна, че процесът на създаване на презентацията не е бил скучен- търсила е подходящи картини в интернет, а текстът към тях е съставила сама.
Крайният срок за изпращане на работите на участниците бил 18 февруари. Организаторите информираха, че тази година участието е по-малко и в надпреварата са се включили само 80 деца. Получените творби са били оценени от компетентно жури по критерии за оригиналност, експресивност и естетическо оформление.
Официалната церемония по награждаването на победителите се проведе по време на традиционния празничен концерт, организиран от учебен център „Гений“. Събитието се състоя на 28 февруари, а домакин бе зала „Катя Попова“. В двете възрастови групи бяха раздадени по три награди. Както вече ви казахме, нашата петокласничка заслужено грабна престижната трета позиция в своя раздел. Освен грамота, подписана и връчена лично от директорката на центъра- Мария Генова, Даниела си тръгна и с парична награда, осигурена от даренията на плевенски фирми, които с желание са подкрепили талантливите участници в конкурса.
Нашето момиче призна, че това не е най-блестящото й представяне. Тя обясни, че е участвала и в други надпревари и е представяла по-добри презентации, които са й носили призови позиции, но все пак е доволна от себе си. Ние също сме доволни и се гордеем с успеха й. За в бъдеще можем само да й пожелаем да не се отказва и да продължава да ни носи поводи за радост!

 

Силвия Тачева, 11и клас

Back to top button