Четвъртокласник от „Вазов” с Гран при

Четвъртокласникът Владимир Димитров Захариев от СОУ „Иван Вазов” – гр. Плевен взе участие в ХI международен детски фестивал в Анталия, Турция. Фестивалът, който приключи на 9 октомври, беше посветен на култура, мода, изкуство.

Освен това, в неговите рамки се проведе и международен конкурс Little Miss & Mister Continental от 4 до 14 години. Владимир спечели Гран при в своята възрастова група – 10 години.
Участниците в конкурса са деца и ученици от повече от 20 държави. Според  регламента международното жури  оценява таланта, интелекта, подходящото облекло и красотата на децата. Владимир има дарбата да пее, да пише стихове, обожава книгите.Той впечатлява журито с две песни – народната песен ”Девойко мари хубава” и естрадната песен ”За теб, Българийо”. При изпълнението на първата песен Владимир излиза на сцената в автентичен национален костюм от Плевенско, а за втората песен се облича в официален костюм.  Неговата сестричка също е взела участие в конкурса, а тя е сред най-малките участници.

Vladimir2Vladimir3

 

Back to top button