Четвърта мобилност по проекта „Пътуване между културите”

На 20 февруари 2012 г. група от четирима ученици – Весела Маринишева от 9л, Ниляй Метинова от 10з, Иво Колев от 10з и Севда Маркова от 11м клас, с двама ръководители – Надя Тодорова и Мариела Тодорова, преподаватели в СОУ „Иван Вазов”, отпътува за Полша. Те ще представят училището и страната по време на четвъртата мобилност по проекта „Пътуване между културите” по програма „Коменски”. Ще бъдат в Полша от 20 до 24 февруари. Учениците, включени в групата, са избрани като най-добре представили се по време на нашето домакинство по проекта през май 2011г. Те са изготвили най-добрите доклади по определени теми и са се отличили сред останалите в събеседване по английски език.

По предварителни указания на страната домакин, в Полша учениците ще трябва да предложат начини за реклама и популяризиране на решенията, взети от Ученическия европарламент в Испания по темите безработица, алкохол и наркотици, глобална миграция и проблеми на младежта. Акцент на срещата в Полша ще бъдат също събития в историята на всяка страна партньор, които са повлияли положително на Европа.
За своите приятели от училището домакин в Полша нашите ученици са приготвили много сувенири и подаръци, а за всички участници в срещата децата от началния курс и подготвителната група са изработили красиви български мартеници.
Припомняме, че работата по проекта „Пътуване между културите” започна през есента на 2010г. и ще продължи до 2012г. по същото време. Освен България, в него участват Словакия, Великобритания, Полша, Румъния, Испания и Холандия. Първите три мобилности бяха в Словакия, България и Испания. Пожелаваме успешно представяне на нашата група и интересни моменти, за които да разказват!

Back to top button