Четири медала за танцова двойка с плевенско участие

Три златни и един бронзов медал спечели танцовата двойка Тихомир Тилев – Силвия Докторова

на провелият се през миналата седмица Международен турнир по спортни танци в Солун, Гърция, научи “Посредник”. Плевенчанинът и неговата партньорка от Троян, са участвали в състезанието заедно с още 7 двойки от нашата страна. Водач на групата от България е бил треньорът Рангел Спиров, а пътуването им е било уредено от клуб “Алекс” – Пловдив.
Надпреварата в Солун е събрала над 500 двойки от няколко държави, а конкуренцията в групата на Тихомир и Силвия е била много сериозна. Въпреки това, българите печелят 10 медала от състезанието. Четири от тях са на Тилев и Докторова. Трите златни отличия са спечелени в една от дисциплините при стандартните танци при 13-годишните и на латино, както и на “стандарт” при 15-годишните. Бронзовият медал е в другата дисциплина при стандартните танци при 13-годишните.
Останалите шест отличия за българите са при сеньоритe, при 13 и при 15-годишните.
Следващото състезание, в което ще вземе участие двойката Тихомир Тилев и Силвия Докторова, ще е тази седмица. Първо в събота в Пазарджик двамата ще участват в открит турнир, а в неделя ще пътуват до Благоевград, където ще се състезават в турнир за “Купа Благоевград”. Интензивната програма е нужна на двамата, за да трупат точки на национални и международни състезания и купи, които ще им позволят да преминат в клас “Б”. Това пък ще им даде право да участват в само една от дисциплините при спортните танци, споделят запознати.

Източник: Посредник

Back to top button