Благотворителен коледен базар на учениците от 3б клас

Светлите коледни празници наближават, а ваканцията започва след няколко дни. Преди обаче да се отдадат на заслужена почивка, учениците от 3б клас имаха да изпълнят едно обещание. В часа си по предприемачество, за който ви бяхме разказали по-рано, те обещаха, че за празниците ще организират благотворителен базар. Така и направиха.
На 17.12.2013г., още рано сутринта, малчуганите изложиха ръчноизработените си стоки във фоайето на първия етаж. С усмивка приканваха всеки, който мине, да си купи нещичко от импровизирания им щанд. Те предлагаха ръчно изработени сладки и украси за коледното дърво. Курабийките бяха приготвили сами. Бутиковите сладкиши привличаха с вида си – от една гледаше усмихнат Дядо Коледа, на друга беше изобразен Рудолф, трети бяха изписани с елхички, снежни човеци и снежинки.

Освен сладките лакомства децата предлагаха и украси за коледното дръвче. Сръчно изработени, на малкия им щанд лежаха подредени топки във формата на главички с червени и зелени шапки, усмихващи се елхички, блестящи ангелчета и шишарки. Продавачите разкриха, че изящните ангелчета са изработили от макарони.
Като истински продавачи, третокласниците се бяха погрижили и за търговсия вид на своите стоки- всичко беше прилежно опаковано, а на опаковката имаше благодарствено послание за покупката. Със събраните от базара средства малчуганите ще закупят подаръци за онкоболните деца в клиниките в София и Пловдив. Освен това третокласниците са подготвили и цял чувал с играчки. Инцициативата, която се провежда под мотото „От деца за деца“, вече се е превърнала в традиция за г-жа Евелина Ницова- класната ръководителка на 3б клас, и нейните възпитаници. Преподавателката сподели, че подобен базар се прави за четвърта поредна година, а децата винаги много се вълнуват.
Малчуганите, които бяха на смяна на щанда, споделиха, че това, което правят много им допада. Те признаха, че се чувстват горди, че с тази инциатива ще помогнат на други деца. Третокласниците с усмивка признаха, че им е било много забавно, докато са приготвяли предметите и лакомствата за базара. И това наистина си личеше- всичко, което бяха представили на своя щанд, беше сръчно изработено, виждаше се, че са положили много внимание и грижи в своите изделия и, че са ги майсторили с желание и интерес.
Всеки, който желае да подкрепи тяхната благородна кауза, може да заповяда във фоайето на училището, но трябва да побърза- малчуганите ще продават до изчерпване на количествата!

Силвия Тачева – 10 и клас

Back to top button