Акценти в брой 34 на „В@з Буки Веди”

Предлагаме ви информация за поредната първа награда на редакционния екип на вестника в национален журналистически конкурс, която ретроспекцията ще отброи като четвърта поред. Интересни срещи, които ще видите като интервюта в броя – с Красимир Каракачанов – вицепремиер и министър на отбраната, със съгражданката ни Тереза Маринова, с нашите съученици, които ще запишат имената си като участници в първия ученически гвардейски оркестър в страната. На 6 и 7 страница говори Випуск 2018 – какви мисли ги вълнуват на раздяла, какво им пожелават техните преподаватели и класни ръководители. Както и как нашите баби и дядовци са се чувствали и празнували зрелостта си, кое днес е решаващо при избора на абитуриентско облекло – тези теми разискваме на стр. 10.

Надяваме се, че ще ви провокираме по повод Деня на славянската писменост и култура с нашите размисли, които споделят четящите. От тях ще почувствате доколко сте готови да си спечелите един истински верен приятел, какъвто е книгата, и да й се доверите. А пък ако предпочитате филми пред книги, може да допишете статията „Книги срещу филми” – със сигурност има какво да се добави – стр. 8 и 9.

Продължават срещите в рубриката „След последния звънец” – този път с Анна Валериева от Випуск 2010 – на стр. 3, а на 10-а е втората езикова консултация в поредицата „Граматика на грешките”. Потърсихме обратна връзка с малките ученици, които проведоха серия от забавни обучения за здравословно хранене – решихме да проверим какъв е ефектът от тях – вижте наблюденията и изводите ни на стр. 5. Не забравихме и тази учебна година най-малките – подготвителната група, нашите бъдещи първокласници. Информирахме се как минава денят им, как празнуват и какви са мечтите им, разбира се – стр. 4.

Позабавлявайте се на 11 стр. с нашия хороскоп и проверете дали не си вярвате повече, отколкото трябва, с предложения тест „Самоуверени ли сте?”.

Очаквайте в края на юни последния за тази учебна година електронен брой на училищния вестник, в който се надяваме и вие да станете автори. Изпращайте снимки и впечатления от красиви кътчета в страната ни, които чрез вестника да предложим на всички за пълноценна лятна разходка.

Пишете на познатия адрес: el_vestnik@abv.bg!

Редакционният екип на „В@з Буки Веди”

Back to top button